Ivana Šundov je poletje razdelila na več delov

Ivana Šundov je poletje razdelila na več delov (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
7. 8. 2018

TV-voditeljica in poslovno aktivna ženska, Primorka Ivana Šundov, že vrsto let sooblikuje številne prireditve in jih povezuje. Njena velika strast pa je tudi moda, v katero je vpletena njena družina.

Ob sebi ima dve čudoviti hčerki, ki spoznavata najstniško življenje, in z njima ji nikoli ni dolgčas. Postavna in nadvse zapeljiva voditeljica že leta živi v Zagrebu na Hrvaškem. Razkrila nam je, kako preživlja letošnje poletje ter kje se polni z energijo za nove jesenske poslovne izzive.

"Glede na to, da zaradi poslovnih obveznosti ne morem iti na dolg dopust, smo letos s puncami poletje razdelile na tri dele. V začetku julija smo šle v Dubrovnik, kjer smo uživale v čudovitem Importanne resortu. Moji hčerki Nika in Zara sicer še bolj kot jaz, saj sem dopoldan vsak dan vsaj par uric preživela za računalnikom. Kljub temu sem imela svoj jutranji ritual, svojo kavico v miru in 'pisarno' s čudovitim pogledom, kot sem si sama rekla, ter uživala v pogledu na morje in Elafitske otoke," razkrije Ivana in nadaljuje: "Šle smo tudi v stari del mesta, ki zame ni bil novost, toda dekleti sta uživali, saj sta bili prvič v Dubrovniku. V hotelih Importanne resorta imajo tudi veliko bazenov, tako z morsko kot sladko vodo, tako da smo se vsak dan kopale v morju in bazenih, zvečer pa se sprehodile do čudovite uvale Lapad ali šle v mesto ali pa uživale na kateri od teras hotelov, saj pestre poletne ponudbe ni manjkalo. S seboj smo imele tudi družabno igro, karte in vsaka svojo literaturo. Dolgčas nam ni bilo in smo se imele res super. Zdaj sta Nika in Zara že večji in veliko lažje mi je, ker ne potrebujem toliko opreme za na plažo. Po drugi strani pa zato vlečeta toliko več oblačil s sabo."

Ravno delo in poslovne obveznosti, ki jih v vročih poletnih dneh pri voditeljici ne primanjkuje, je prisililo Primorko, da poletje razdeli na več delov. "Na začetku avgusta bomo šle k prijateljici na Korčulo in potem bosta šli Nika in Zara k babici in dedku v Vipavo. Počitnice bomo zaključile tako, da bosta šli dekleti še malo nekam z očetom, jaz pa k prijateljem na barko. Takšen je za zdaj načrt, če pa bo prišlo še kaj vmes, se bomo prilagodile. Dekleti sta presrečni, ker so počitnice, saj sta jih komaj čakali, še posebno je vesela Nika, ki bo letos postala gimnazijka in se je uspešno vpisala v jezikovno gimnazijo. Zato se še toliko bolj veselimo, da bomo šle skupaj še malo na Korčulo, saj je prvi del dopusta minil, kot bi trenil, poletja pa, vsaj na morju, še ni konec. Morje je zame kot eliksir in že ob samem pogledu nanj se mi zdi, da deluje name prav zdravilno. Če bi imela možnost, bi zagotovo pol leta delala kje ob morju, pol pa v notranjosti," doda za konec.

Družinski užitki

Ivana nam je razkrila, da s svojima hčerkama zaradi letošnjega na trenutke muhastega poletnega vremena aktivno večere preživlja tudi v domačem Zagrebu. "Letos je namreč precej dežja in poletni večeri niso tako prijetni, če dežuje. Lepo se je sprehajati po mestu, ko mine huda vročina in ko malce zapihlja, je takoj zelo prijetno. Toda če dežuje, smo doma in se crkljamo, gledamo filme, se pogovarjamo, beremo, pokličemo družbo," pove Šundova. "Nič nam ne manjka, uživamo skupaj, pozno smo pokonci, kar je zame običajno, saj jima ni treba zgodaj vstati zaradi pouka."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Šime Eškinja, osebni arhiv

Priporočamo