Ivana Šundov: Luksuzne počitnice

Vir: Story
8. 8. 2009

Ivana Šundov Hojan v času poletja svoje dneve z družino preživlja na hrvaški obali. Najbližje ji je Split, ki ga obiskuje že od malih nog, zdaj pa tja vozi še svoji princeski Niko in Zaro.

Deklici sta mamico spremljali tudi na fotografiranju za našo revijo Story, prijazno gostoljubje pa so jim izkazali v vrhunskem hotelu Le Meridien Lav.

Vrhunski hotel s petimi zvezdicami spada v verigo hotelov Starwood in že od nekdaj slovi kot luksuzni hotel.

‘’Spomin mi seže v moja najzgodnejša otroška leta, ko smo se tja hodili kopat samo s starši, saj je bila že cena vstopa na plažo precej visoka. Plaža in okolica hotela kot tudi hotel sam so bili vedno zelo lepo urejeni in vesela sem, da se s tem lahko hotel pohvali tudi, odkar je na novo renoviran. Med vojno je namreč hotel ostal zapuščen in novi lastniki so ga pravzaprav zgradili skoraj na novo.’’

Ivana ni prezahteven gost, a kljub vsemu opazi vsako podrobnost. ‘’Osebno sem navdušena nad prostornimi in vrhunsko opremljenimi sobami ter nad čudovito marino, s katero se lahko pohvalijo. V hotelski marini so lahko zasidrane tudi res zelo velike jadrnice in ogromne jahte. Omembe vredna je vsekakor tudi pestra ponudba umetniške galerije, kjer se vedno znova navdušim nad kakšno novo umetnino in ki je v lasti bivšega moža Ivanke Trump. Poleg tega ni lepšega kot zajtrkovati ob prvih jutranjih žarkih z odmaknjenim pogledom na prebujajoči se Split in morje.

Storitve so vrhunske in ena od lepših stvari je tudi skrb za rastline, ki je vidna na vsakem koraku - v cvetličnih aranžmajih in v živem cvetju, grmovju palmah ... skratka, vidi se, da precej pozornosti posvečajo hortikulturi. Zame je tam lepo tudi pozimi, saj je morsko podnebje blago in večkrat smo se sredi januarja sprehajali v bluzicah pri 15 stopinjah Celzija okoli poldneva.’’

Hotel je med drugim pred kratkim gostil Erosa Ramazzotija in celotno ekipo italijanskih nogometašev, igralcev (Gianni Morandi) in preostalih njihovih estradnikov. Pred kratkim je eno nadstropje zakupila celo princesa iz Maroka s svojimi 30 služabniki.

“Med drugimi so tu gostovali vsi dosedanji zvezdniki (za katerimi so vsi vzdihovali ...) italijanske nadaljevanke ‘Incantesimo’ ... Tu so snemali tudi razne spektakle, gostovali svetovno znani operni pevci in drugi.’’ Skratka, hotel je postal mondeni center v tem delu Dalmacije.

Mihaela Margan

Nova Story že v prodaji

Story