Ivica Vergan naravnost obožuje poletno kuhanje!

Ivica Vergan naravnost obožuje poletno kuhanje! (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
16. 7. 2018

Letošnja nepozabna tekmovalka plesnega šova Zvezde plešejo Ivica Vergan ima v teh poletnih dneh že polne roke dela s svojimi zlatimi fanti iz skupine Primorski fantje, s katerimi nastopa na različnih koncih naše Slovenije.

Nam je poskočna Primorka razkrila, kako preživlja poletje daleč od nastopov z mislimi, da bo morda zaradi hude vročine Koper za kakšen teden zamenjala s tujino.

"V teh vročih dnevih si po napornih nastopih najraje celim rane doma. Živim namreč v čudovitem naravnem okolju, kjer mir in tišina božata vse čute. Imam tudi vrt, njivo, oljčnik in sadovnjak. Poletje je čas za kuhanje marmelade, paradižnikove mezge (ali šalše, kot ji Primorci rečemo). Zelo rada kuham in pečem in zdaj je pravi čas za shranjevanje sadja in zelenjave, ki jo sama pridelam," pove Ivica.

"Na plažo ne grem prav rada, ker ne trpim vročine. Le ko imam vnuke na počitnicah, se tudi sama rada po otročje sprostim in se z otroki noro zabavam. V senci domače pergole mi ugaja prebiranje kakšne dobre knjige. Ob večerih pa ob soju sveč na terasi uživam ob petju čričkov in slavčkov. Razmišljam, ali si bom morda v najhujši vročini privoščila odklop v stilu potovanja na sever Evrope ali pa kar v Avstralijo, kjer imajo zdaj zimo in božanskih 18 do 23 stopinj."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Alpe

Priporočamo