Ivjana Banić nima avta, televizije in radia

29. 4. 2015

Njen glas je prepoznaven, drugačen in priljubljen. Ne samo zaradi barve, temveč tudi zaradi karizme, ki jo oddaja prepoznavna radijska voditeljica Ivjana Banić. Moderatorka na Radiu 1 je markantna, drzna, navihana in simpatična. Je sicer zelo preprosta, v resnici pa zelo drugačna.

P red kratkim je Ivjana praznovala 32. rojstni dan, natančneje na dan žena. Težko bi sicer rekli, da jo datum rojstva zaznamuje, saj zatrjuje, da ženskih kapric nima. Se pa dobro znajde v moški družbi, obožuje adrenalin, pivo, nogomet in stripovske junake. Zanjo ni poletja brez kajtanja, wakeboarda in SUPa. Letos se bo naučila še srfanja na valovih. Vsa svoja potovanja podredi športnim aktivnostim oziroma iskanju vetra in vetrovnih destinacij. Nič manj ni spretna s pedali in rada se pohvali: "Pomlad izkoristim na kolesu in se podim čez doline, strmine, korenine in skalice."

Res je, da veliko prostega časa preživi v naravi, toda to ni edini razlog, da simpatična voditeljica nima avta, televizije in radia.

"Zavestno sem se tako odločila. Do pred kratkim sem bila celo brez interneta," rada poudari. Sicer pravi, da je deležna velikega začudenja, kako lahko živi brez radijskega sprejemnika, ko pa je na radiu zaposlena. Toda drzna Ivjana ima odgovor tudi na to: "Psihiatrom doma ni treba živeti z norcem samo zato, da bi lahko opravljali svoje delo."

Od čistilke do sanjske službe

Kot majhna deklica si je želela postati knjižničarka, stevardesa, igralka in radijska voditeljica. Pri osmih letih je celo na radiokasetofon posnela več kot deset 90-minutnih kaset s svojo oddajo. Kariero je sicer začela kot čistilka pri 14 letih, toda sanjam ni pustila spati. Kmalu je le dočakala svoj prvi dan na radiu in od takrat je to njen drugi dom. Danes se Ivjana lahko pohvali z več kot 10-letnimi radijskimi izkušnjami. Pravi, da v svojem delu neizmerno uživa in da je radio njena strast, veselje in življenje.

Prisega na Batmana

Je aktivna prostovoljka pri Društvu gluhih in naglušnih, veliko potuje, uživa ob dobri knjigi in se prepušča glasbi. "Sem oboževalka in zagovornica metala in hard roka, nu metala, če sem čisto natančna, in zelo rada obiskujem koncerte." Navdihujejo jo tudi stripovski junaki, navija pa za Batmana. "Če sem iskrena, pa se nočem hvaliti, jaz sem Batman. Ni kaj," se pošali.

Značke: Ivjana Banić