Ivjana Banić o eni od razlik med šolami v Sloveniji in v ZDA: Naše se ji po tej plati zdijo boljše

Ivjana Banić (foto: Foto: Oa) Foto: Oa
12. 1. 2021

Postavna radijka že lep čas z družino živi na Havajih, svoje slovenske oboževalce pa redno razveseljuje z utrinki iz njenega tamkajšnjega vsakdana.

Tokrat je opozorila na razliko med šolskimi in vrtčevskimi sistemi v ZDA in pri nas, vsaj ko gre za dnevne obroke otrok.

"Lunch box. To sem vedno gledala v filmih. Kako so mame za otroki vsako jutro vpile:”You forgot your lunch boooox!” Danes moja otroka, preden gresta od doma, vpijeta: ”Mom, my lunch booooox!”Za v vrtec / daycare / šolo je tukaj (Zda) treba pripravit malico doma. Nema tle trte mrte. Jaz pripravim nekaj za enega, nekaj za drugega in obema dam še eno stvar, ki jo z drugimi lahko menjata ali delita. Po želji.Ti povem, da je v tem primeru naš sistem v Sloveniji meni bolj povšeči," je zapisala ob fotografiji, na kateri jo lahko občudujemo v prisrčni in malce sramežljivi družbi.

V odzivu na besede sledilcev je postavna radijka še dodala, da je na začetku bila presenečena nad tem, čeprav se ji zdi lepo, da otroku lahko starši pripravijo ustrezno hrano, če ga na primer dajejo alergije. A se ji zdi, da je v Sloveniji za to vrhunsko poskrbljeno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVJANA BANIC ✫ blabla + travel (@ivjana)