Ivjana Banič karibske valove zamenjala z radijskimi: Spet razveseljuje poslušalce!

Voditeljica Ivjana Banič je mamica dveh nadobudnih malčkov. (foto: Osebni Album) Osebni Album
Vir: Lady
26. 6. 2019

Voditeljica Ivjana Banič se je po letu dni porodniškega dopusta vrnila na delo, kjer poslušalce zabava vsak delavnik od desetih do enih. Čeprav ji je kot mamici dveh nadobudnih malčkov doma vse prej kot dolgčas, pa je priznala, da je med odsotnostjo že močno pogrešala radio.

“Delo in poslušalci te preprosto zasvojijo. Želim jih sprostiti in zabavati, pustiti pečat in povedati kaj smiselnega,” je povedala voditeljica, ki je z družino večji del leta preživela na rajskih Karibih.

Ivjana pa v tropih ni lovila le sončnih žarkov, temveč tudi ribe. Ta šport ji je namreč v krvi, saj prihaja iz ribiške družine. “Na Karibih so pogoji in ribe malce drugačni. Mož me je naučil loviti jastoga. Tako smo skoraj vsak drugi dan sami ujeli kosilo, recimo jastoga, marlina, tuna ali celo barakudo, ki je zelo delikatna. Njeno neoporečnost pri nas testirajo s posebnimi kemikalijami, ki na Karibih niso bile dosegljive. Znašli smo se po receptu domačinov: odrežeš košček, vržeš v travo. Če se naberejo mravlje, potem je užitna, v nasprotnem primeru strupena,” je razkrila Ivjana, ki sicer najraje vidi, da ji kuhajo drugi.

“Obožujem sarme, mož je odličen v pripravi morskih jedi, sama pa se lotim kakšnih hitrih receptov in preprostih sladic. Moja družina poje tisto, kar dobi na krožniku, nima izbire,” je v smehu dejala 36-letnica, ki na potovanjih zbira kuharske knjige, majice, magnetke za na hladilnik in inštrumente. In prav te je večkrat dobila tudi za darilo.

“Doma imam ukulele, kastanjete, kitaro, orglice, cajon, piščal, boben. V študentskih časih smo se dobili s prijatelji, vsak si je izbral inštrument, potem smo peli in igrali pol večera. Vsi brez znanja in posluha, da se razumemo. In v tem je bil ravno čar, pojemo ter igramo s srcem, ne s posluhom,” je v smehu dejala simpatična Dolenjka. A. M.

Besedilo: Alesh Maatko