Ivona se bo zdaj, ko je konec Bara, tudi ločila!

Ivona se bo zdaj, ko je konec Bara, tudi ločila! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
15. 6. 2015

Temnolasa barovka Ivona je tudi tokrat pristala v središču pozornosti. Po tem, ko jo je Nova v aprilu ujela na zapeljivem slikanju, smo se tokrat z njo pogovarjali na ustvarjanju Storyjeve modne zgodbe prav na dan, ko je 20-letnica po mesecih pod kamerami priznala, da je poročena. 

Pred dnevi se je na spletu namreč znašel posnetek, na katerem je barovka Suzana Denisu povedala, da ji je Ivona na poti v Prekmurje priznala, da je poročena. Ivono je novica o tem, da je njena skrivnost znana, zelo pretresla, zato je uredništvo revije Nova že pred dnevi resnico in odgovore poiskalo kar pri sicer zgovorni Ljubljančanki.

"Ja, poročila sem se. Skrivala sem, ker moji starši tega niso odobravali in niso vedeli, da sem to storila. Takrat sem poslušala sama sebe, zato sem povedala samo svojim bližjim prijateljem. Na koncu sem vseeno priznala, saj sem ugotovila, da nima smisla lagati. Žal mi je samo, ker je novica prišla ven, in to tako, kot je, in nisem imela priložnosti, da bi se z mami pogovorila na štiri oči. Žal mi je, da je zvedela prek televizije. Poklicala sem sicer že prijateljico in ji naročila, naj se usede z njo in se pogovori. Upam, da bodo sprejeli, kar se da dobro. Tako ali tako sem se želela ločiti, ampak nisem hotela mešati Bara in tega zakona, ker so bili moji starši že zaradi mojega odhoda v Bar zelo napeti," nam je (takrat še) v Baru povedala Ivona, ki se je poročila lani avgusta, ko je štela devetnajst let. Ivona pa kljub svojemu statusu pojasnjuje, da je samska ter da to zdaj ni nič več kot samo papirji.

"Tega človeka imam še vedno zelo rada, vendar sva med tem, ko sem v Baru, prekinila," pove Ivona in dodaja, da je njen mož seznanjen z vsem, kar se je dogajalo med njo in Joelom.

"Slišala sva se in med nama je vse v redu. Spoštuje moje odločitve, sicer pa nimava več takšnih stikov. Ko pridem ven, se bova ločila," je povedala in pojasnila, da zdaj nima več želje, da bi se v prihodnosti ponovno poročila. "V resnici so to samo papirji, mislim, da so poroke bolj kliše kot karkoli drugega. Iskreno povedano, mi poroke niso več pri srcu," še pove Ivona in dodaja, da se ji z ločitvijo ne bo preveč mudilo, saj pravi, da z nekdanjim partnerjem nimata skupnega premoženja ali otrok, za katere bi se morala boriti.

"Novico je izdal eden od barovcev"

Ivono smo povprašali, kdo je po njenem mnenju Denisu povedal novico o njenem statusu, privlačna Ljubljančanka pa nam je kot iz topa odgovorila, da brez dvoma eden izmed barovcev.

"Glede na to, da za to ni vedelo veliko ljudi, verjamem, da ta prenašalec sporočila ne prihaja iz krogov mojih prijateljev. Ta novica prihaja iz Bara. Velikokrat, ko sem bila čustvena, me je to obremenjevalo in sem nekaterim barovcem mimo kamer to priznala. Na ta način sem lažje zdržala noter. Mislim, da je eden izmed barovcev to izkoristil pred finalom in povedal zato, da me očrni. Poroke barovci niso sprejeli pozitivno. Po mojem so mislili, da se bom čustveno zlomila in odšla domov, kar sem na eni točki tudi želela," je povedala Ivona, ki se je zdaj z nastalo situacijo že sprijaznila. 

Kristijan Prostran

Vprašali smo odvetnika

Ali je mož potencialne upravičenke do glavne denarne nagrade v resničnostnem šovu upravičen do nagrade 50 tisoč evrov?

Formalno sta še vedno v zakonski zvezi, vendar po trditvah udeleženke resničnostnega šova zakonska zveza dejansko ne obstaja več.

Odvetnik mag. Kristijan Prostran iz Ljubljane nam je odgovoril: "Premoženje, ki ga zakonca pridobita z delom v času trajanja zakonske zveze, je njuno skupno premoženje. Če drži trditev udeleženke resničnostnega šova, da je zakonska zveza dejansko razpadla in se ne izvršuje več ter zakonca nimata več niti ekonomske skupnosti, potem njen mož ni upravičen do denarne nagrade, ki bi jo ona kot potencialna zmagovalka resničnostnega šova prejela. Slednje velja tudi, če zakonska zveza formalno še ni razvezana. Če pa zakonska zveza še vedno dejansko obstaja, ker npr. zakonca še vedno skupaj bivata in imata ekonomsko skupnost, udeleženka resničnostnega šova pa le meni, da zakonska zveza ne obstaja več in se temu primerno liberalno obnaša (kar je bilo razvidno iz resničnostnega šova), potem bi se v primeru delitve skupnega premoženja štelo, da sta deleža zakoncev na skupnem premoženju enaka, kar se nanaša tudi na prejeto denarno nagrado."

KAJA MILANIČ, Foto: Helena Kermelj