Katarina Čas: Iz igre v petje!

Katarina Čas: Iz igre v petje! (foto: Urša Premik ) Urša Premik
Vir: Story
21. 7. 2018

Priljubljena igralka Katarina Čas je ena izmed tistih domačih gledaliških igralk, ki se lahko pohvali s številnimi mednarodnimi igralskimi izkušnjami, saj je igrala ob boku slavnih igralcev, kot so Leonardo di Caprio, Al Pacino, Brendan Gleeson, Margot Robbie, poleg tega pa je sodelovala z legendarnim režiserjem Martinom Scorsesejem, ne nazadnje pa nastopala tudi v drugih tujih filmskih produkcijah.

Poleg v filmski je Katarina še kako vpeta tudi v televizijski in glasbeni svet, saj je na nacionalni televiziji kar lep čas vodila glasbeno oddajo Aritmija, ki je bila nekakšen urbani mozaik aktualnih glasbenih dogodkov na domačih in tujih glasbenih tleh.

Čeprav je bila danes 41-letna igralka vse odraščajoče življenje z glasbo ves čas povezana, ni nikoli niti pomislila, da bi stopila pred mikrofon, no, vse dokler se ni znašla v filmski vlogi pevke. Slovenski režiser Metod Pevec jo je namreč izbral za glavno žensko vlogo v filmu Jaz sem Frenk (film je v postprodukciji), kjer je upodobila lik pevke. Med snemanjem omenjenega filma je spontano in brez velikih ciljev nastal 'eksperimentalni glasbeni startup' z naslovom K.A.T., v katerem sta poleg Katarine Čas še glasbeni mojster Martin Štibernik - Mistermarsh kot avtor glasbe in Mitja Novljan kot avtor besedil. 

Med snemanjem glasbe za film je bolj v šali kot zares padla ideja, da ena ni nobena, in tako je Katarina poleg pesmi za Pevčev film posnela še nekaj pesmi. Ena od teh je tudi pesem z naslovom Secret Messiah, katere del je glasbena podlaga nove medijske kampanje za Citypark. To seveda še ne pomeni, da bo Katarina zdaj postala pevka. Gre za spontan, časovno neomejen in vsebinsko odprt glasbeni eksperiment, v katerem je nastalo nekaj malo drugačnih, recimo temu 'filmskih' štiklov. Ali se bo to v prihodnosti nadaljevalo, pa bo pokazal čas - pravzaprav bo to pokazala kar Katarina Čas.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografije: Urša Premik 

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story15/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 15/2018

Story 15/2018, od 05. 07. 2018