Iz študentske kuhinje na MasterChef prestol - zmagoslavje za Anžeta!

Anže Kuplenik je v velikem finalu za las premagal Sanjo Sirk. (foto: Tomo Jesenicnik) Tomo Jesenicnik
Vir: Lady
3. 7. 2019

Sklepno dejanje šova MasterChef Slovenija je prineslo novega zmagovalca, najmlajšega chefa Anžeta Kuplenika, ki se je v epskem kuharskem boju, v katerem so odločale najmanjše malenkosti, pomeril s Sanjo. Po predjedi je vodil Anže, glavna jed je v vodstvo za eno točko popeljala Sanjo ... ki pa je dobila manj točk pri sladici iz 116 korakov – recept zanjo na desetih straneh.

Kakšni so bili prvi občutki po zmagi?

Občutki so bili neverjetni. Določenih stvari se sploh ne spomnim. Vem, da sem padel na kolena in da so se domači v krogu objeli. Druge stvari so zelo meglene. Bil sem kar v šoku, stvari nisem takoj dojel. Kmalu sem se ob vseh čestitkah začel zavedati, občutek je bil res nor. Vau, kaj mi je uspelo, kaj sem dosegel, in to zgolj pri 20 letih.

Ste si pred vstopom predstavljali, da boste iz študentske kuhinje postali zmagovalec MasterChefa?

Ne, nikoli. Tudi predstavljati si nisem mogel. V samo tekmovanje se nisem podal z mislijo na zmago, ampak sem si sproti zadajal cilje – tako bi bil ob predhodnem odhodu zagotovo manj razočaran. Šel sem korak za korakom. Prvi cilj je bil, da šova ne zapustim med prvimi tremi, nato so bili cilji top 10, top 8, top 5, top 3 in na koncu zmaga. Je pa kdaj med tekmovanjem zagotovo misel ušla tudi proti zmagi.

Kako boste porabili denarno nagrado 50.000 evrov?

Z družino se bomo odpravili na potovanje, zagotovo se bo prileglo malo oddiha. Treba bo kupiti vso kuharsko opremo in se zagotovo še marsikaj naučiti ter vse znanje nadgraditi. Zato bi denar izkoristil tudi za kakšno šolanje v tujini.

Kakšni so vaši načrti? Ostajate v kuhinji?

Dejanskih kuharskih načrtov nimam, saj si ne znam predstavljati, kaj vse me čaka. Prepustil se bom toku, izkoristil čim več ponujenih priložnosti, saj se želim v enem letu izkazati, da bom lahko iz tega tržil tudi pozneje. Definitivno bom ostal v kuharskih vodah. Pomemben mi je tudi študij, želim si ga čim prej dokončati.

Besedilo: Alesh Maatko

Priporočamo