Iztok Gartner se po zahtevni operaciji manj obremenjuje z nepomembnimi stvarmi

6. 6. 2020 | Vir: Story
Deli
Iztok Gartner se po zahtevni operaciji manj obremenjuje z nepomembnimi stvarmi (foto: Iztok Gartner Press)
Iztok Gartner Press

Iztok Gartner je eden od tistih, ki so trenutno bolj zasedeni kot kdajkoli prej. Vodi dve oddaji, kar ni mačji kašelj. Ker pa je dober poznavalec medijske scene, zanj to ni nikakršna težava.

Na TV3 namreč po novem vodi kar dve oddaji. Prvo oddajo Dobra volja z Iztokom, ki je na sporedu vsak delovnik ob 16.30 oziroma 16.45, je začel voditi že na začetku karantene, maja pa je postal tudi voditelj oddaje Nov faktor, kjer bo ob petkih, soboto in nedeljo zvečer s še dvema komentatorjema spremljal dogajanje na medijski sceni. Teme bodo univerzalne in seveda tudi aktualne.

Začeli ste voditi popoldansko oddajo, v kateri skrbite za dobro voljo gledalcev. Kako ste zadovoljni?

Zelo zadovoljen, saj se je oddaja odlično prijela. Ljudje v teh norih časih potrebujejo dobro voljo in sprostitev. Najbolj pa se me dotaknejo posnetki, ki mi jih pošljejo otroci, saj vidim, kako veliko jim to pomeni in kako veseli so, da se pokažejo na televiziji. Pa še kakšni mamici sem potem bolj všeč zaradi tega. (smeh)

Iztok Gartner

Kaj najbolj pogrešate iz časov pred korono?

Po moje zgolj to, da sem lahko šel v trgovino brez maske.To je precej tečna zadeva, saj se zgodi, da si kdaj zunaj in se spomniš, da bi moral v trgovino ali na bencinsko črpalko, pa se zaveš, da si masko pozabil doma.

Kako pa se počutite zdaj, glede na to, da ste imeli pred nekaj meseci res zahtevno operacijo?

Tam, kjer so me odprli, me še vedno boli, zato moram nositi zaščitni pas, ko grem od doma. Pa tudi dvigovati ne smem ničesar, kar je težje od treh kilogramov. Da o bolečini, ko se bliža slabo vreme, niti ne govorim. Drugače gre seveda na bolje, sem pa malce nervozen, saj imam junija pregled, kjer se bo pokazalo, kakšno je dejansko stanje. Če bo vse dobro, imam leto dni mir. Je pa res, da čisto miren ne bom nikoli, saj me bodo vse življenje čakali pregledi in nadzor zdravnikov. Ampak to je mala cena za to, kar sem pretrpel in kar bi se mi lahko zgodilo, če ne bi še pravi čas prišel na operacijsko mizo.

Ali zdaj zdravje kaj bolj cenite?

Saj sem ga vedno cenil, zato me je ta zadeva lani močno presenetila ter šokirala. Je pa res, da se zdaj manj obremenjujem za reči, ki res niso pomembne, saj se zavedam, kaj vse sem lani preživel. Ali kot mi je genialno rekel prijatelj Jan Plestenjak: “Dragi Iztok, ko se boš spet začel sekirati zaradi svoje frizure, pomeni, da si spet zdrav in da si pozabil na svojo operacijo.” Dobro je karikiral naše življenje, kjer se res včasih žremo za malenkosti, ki nam po tem, ko nas useka kaj resnega, seveda niso več pomembne.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografija: Arhiv Tv3

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol