Jadralec Vasilij Žbogar se je udeležil prestižne finalne regate

Jadralec Vasilij Žbogar je zelo cenjen zunaj naših meja, tako da mu kljub napovedanemu počitku do novega leta ta odločitev ne uspeva, saj ga vabijo na različne svetovne prireditve. (foto: Helena Kermelj, Aljoša Videtič) Helena Kermelj, Aljoša Videtič
Vir: Story
6. 1. 2017

Vrhunski slovenski jadralec Vasilij Žbogar iz izolskega JK Burja, ki je letos iz Ria prinesel že tretje olimpijsko odličje, o pravem počitku še vedno sanja, saj ima ogromno obveznosti in težko odkloni vabila z vsega sveta.

Pred tedni se je na Bahamih pridružil jadralskim legendam, kot so Jochen Schümann, Robert Scheidt in Paul Cayard, na prestižni finalni regati razreda zvezda (Star Sailors League), ki na inovativen način promovira jadralni šport in športnike.

Finalne regate se udeleži le peščica najboljših jadralcev izmed sodelujočih 2000 v nekdanjem olimpijskem razredu zvezda, ki se jim na tej edinstveni zaključni regati pridružijo vrhunski jadralci drugih razredov, med njimi pa je letos prvič tudi naš najuspešnejši jadralec Vasilij Žbogar. "V veliko čast mi je, da so me povabili na to tekmovanje. V razredu zvezda nisem tekmoval, nimam izkušenj, zato tudi nimam velikih pričakovanj, je pa to gotovo velik izziv in priložnost za nabiranje izkušenj", nam pove Vasilij, ki razkrije tudi, kje bo preživel letošnje praznike. "Imam res dosti jadralskih obveznosti, tako da počitka še ni bilo. Trenutno je res v ospredju družina. Novoletne praznike bomo preživeli kar doma, saj se doma počutimo kot na počitnicah, tako da za zdaj nimamo načrtovanih družinskih počitnic, razen krajšega obiska Valencie pred novim letom. Iskreno, v mesecih po olimpijskih igrah največ časa preživim s sinom Talinom in ženo Majo, kar mi je najlepše od vsega."

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Helena Kermelj, Aljoša Videtič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2017

Story 01/2017, od 29. 12. 2016