Jadranka, Aleš in Damjan: Žirija šova X Factor bo neizprosna!

Vir: Lea
9. 2. 2012

Žirantska trojka, ki bo soustvarjala zgodovino največjega pevskega šova X Factor, je končno znana. Pevka Jadranka Juras, glasbeni menedžer Aleš Uranjek in direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič pravijo, da bodo neizprosni in strogi, a zelo pravični sodniki.

Strokovno podkovani, vsestranski ustvarjalci iz različnih voda glasbenega področja v pevskem šovu X Factor ne bodo prevzeli le vloge žirantov, ampak tudi vlogo mentorjev, saj bodo vodili, usmerjali in razvijali kandidate na poti do pevske zvezde in odločali o njihovi usodi. Vsi trije pravijo, da pri njih ne bo prostora za popuščanje.

“Strogi seveda bomo, saj je to nujno potrebno, da se izmed vseh kandidatov izbere tistega, ki ima v sebi nekaj več, torej faktor x,” je povedal Aleš Uranjek.

“Sama bom gledala predvsem na glasbo in ja, tukaj bom stroga v vseh merilih. Upam samo, da po desetih urah gledanja kandidatov ne bom postala preveč ‘tečna’. (smeh) Mislim pa, da bom izmed vseh treh morda ravno jaz tisti ‘tamponček’ za vse kandidate. Zdaj je še prezgodaj za kakšno oceno. Pustimo se presenetiti,” je z nasmehom priznala Jadranka Juras, pevka, tekstopiska in vokalna mentorica.

“Gledal bom na čisto vse, saj iščemo celoten paket, seveda pa bom velik poudarek namenil glasbi, torej posluhu, ritmu in harmoniji. V našem prostoru pogrešam predvsem osebo, ki je kompleksna in se po prvih uspehih ne bo zlomila oziroma zaspala,” pa je dodal še Damjan Damjanovič, akademski glasbenik in direktor Slovenske filharmonije.

Kako se bo izkazala zvezdniška žirija, bo znano že kmalu, saj se bodo kamere in luči največjega pevskega šova prižgale že 18. februarja, ko se bo v Kinu Šiška začela prva avdicija, kjer bodo iz vročih X stolčkov nastope spremljali in ocenjevali žiranti.

Priporočamo