Jadranko Baraga sta navdihnili mami in babica

LJUBEZEN DO SLAŠČIC
Jadranka Baraga svoje kuharske veščine predstavlja v oddaji MasterChef. (foto: Foto: Tomo Jesenicnik, Arhiv Pop Tv) Foto: Tomo Jesenicnik, Arhiv Pop Tv
Vir: Story
11. 6. 2019

Med Masterchefovimi tekmovalci se je zavrtela in svoje spretnosti predstavila Jadranka Baraga. 

Hitro je dobila vzdevek mojstrica slaščic, a je Jadranka dokazala, da je odlična tudi v pripravi drugih jedi!

Story: Ste spremljali oddajo MasterChef že prej in kateri od prejšnjih tekmovalcev je na vas naredil največji vtis?

Moram priznati, da oddaje nisem spremljala prav pogosto, v spominu pa so mi ostali trije posebni ljudje, ki so polni srčnosti in so preprosto neverjetni. To sta Sara Rutar in Darko Klemen, ne smem pa izpustiti niti Simone B. Michielen. To so ljudje z veliko vsebine.

Story: Kako pa doživljate sodnike šova? Se vam zdijo strogi in kateri vam je najljubši?

Sodniki so vsi izjemni strokovnjaki, ki jih neizmerno cenim in občudujem. Vsak na svojem področju je pravi unikat in vsi trije so mi zelo pri srcu in jih z veseljem spremljam tudi sicer.

Story: Ni skrivnost, da obožujete sladice. Zakaj pa ste se odločili za kuho in peko?

Moja ljubezen do slaščic se zlahka opazi. (smeh) Navdih izvira iz otroštva od mami in babice, s katerima sem skupaj kuhala in se spoznavala s tehnikami in surovinami. Ključno nalogo je odigrala tudi zame posebna ženska, lanska Slovenka leta Andreja Podobnik Sterle, pri kateri se je moja zgodba ljubezni do slaščic tudi začela. V njihovi pekarni sem začela ustvarjati sladkosti in osrečevati ljudi s svojimi prvimi sladicami.

Story: Uživate v tem, kar počnete in si za svoje ustvarjanje vzamete tudi čas, tega pa v šovu zagotovo primanjkuje. Kako ste se spoprijeli s pritiskom ustvarjanja v časovnih omejitvah?

Oh, ta čas, omejitve in pritiski. (smeh) Metulji v trebuhu so kar dejavni. (smeh). No, pritisk v kuhinji je res velik in ni besed, ki bi stanje opisali najslikoviteje. Odločila sem se sodelovati v šovu in zdaj je treba vse to vzeti v zakup. Lahko pa smo veseli, da nas vse skupaj šola za nadaljnje življenje in izzive, ki jim bomo kos in na katere bomo bolj pripravljeni.

Story: Videli smo, da ste v eni izmed oddaj ravno zaradi pomanjkanja časa precej zaostajali za drugimi tekmovalci. Kako ste se pobrali v tej situaciji?

Vsak, ki je ali je bil del tega šova, vse to zelo dobro razume. Izzivi te včasih potisnejo v kot, so pa poleg tudi drugi dejavniki, ki začinijo končni izdelek. Jaz se vseskozi osredotočam nase in na razlog, zakaj sem tukaj. Sem pa hvaležna in ponosna, da imam ob sebi vseskozi neverjetne ljudi, ki me podpirajo in razumejo. Vse je tako lažje.

Story: Vemo, da ste dobri v slaščicah. Kako pa je z drugimi jedmi? Katere sami obožujete in kakšno hrano najraje pripravljate?

Hrana, ki jo rada pripravljam, niso le sladice. (smeh) Rada kuham in uživam v pripravi hrane, rada kombiniram in eksperimentiram. Slovenske surovine pa vseskozi dajem na prvo mesto. Veliko sodelujem s kmetijami, slovenskimi pridelovalci hrane, se povezujem z obrtniki in skupaj tvorimo nepozabna doživetja na tradicionalen način z začimbo sodobnosti.

Story: Kako ste se ujeli s tekmovalci? Se dobro razumete?

Joj, moji sotekmovalci! Vsak drugačen, vsak poseben in unikaten. (smeh) Imamo se res krasno in lahko nam zavidate, saj se imamo zares super. Sicer smo se najbolj povezali Klemen Orter, Tina Hrastnik, Mateja Ulaga in jaz. Lahko pa povem, da smo v večini vsi za enega in eden za vse. Vsi podpora drug drugemu.

Besedilo: Mihaela Margan Kocbek // Fotografiji: Arhiv Pop Tv (Tomo Jeseničnik)

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2019

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2019

Story 11/2019, od 23. 05. 2019