Jagoda Štrukelj in Jurij Batagelj: Vinko je njuna maskota

Vir: Story
29. 4. 2011

Plesni par Jagoda Štrukelj in Jurij Batagelj, ki sta se lani poročila, sta pred nekaj meseci dobila novega družinskega člana, kužka Vinka.

Plesalca pravita, da je kužek njuna maskota in jima res prinaša srečo, saj odkar ga imata, še nista izgubila tekme. Plesalcema je izredno težko, ko morata odpotovati na kakšno tekmovanje in Vinka pustiti v Sloveniji. Na pomoč jima je enkrat priskočila vzrediteljica Renata, ki ga je čuvala, ko sta bila v Angliji, ko pa sta bila na Japonskem, sta ga razvajala Jagodina babica Veronika in dedi Leon.

Plesalca sta se na kužka hitro navezala. “Ko sva ga februarja pustila pri babici in dediju, je Jagoda jokala skoraj vso pot do Tokia,” se spominja Jurij. Čeprav sta bila že prej zelo organizirana, se jima je ob prihodu Vinka življenje vseeno spremenilo, saj si kljub napornim treningom vsak dan vzameta čas za vsaj dolg sprehod oziroma za pasje urice. “Tudi vstajava bolj zgodaj kot sicer, kar se je izkazalo kot zelo produktivno. Poleg tega imava občutek, da se ne obremenjujeva več toliko s stvarmi, za katere sva zdaj spoznala, da niti niso tako pomembne,” pravi Jagoda.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story