Jaka Klobučar: Veliki 'da' pod ducatom vrtnic

Jaka Klobučar: Veliki 'da' pod ducatom vrtnic (foto: Nastja Kovačec) Nastja Kovačec
21. 7. 2016

V teh dneh številne zvezdnice praznujejo prvo poročno obletnico, svoj veliki dan v objemu idiličnega okolja Volčjega Potoka pa sta tokrat doživela košarkar Jaka Klobučar in njegova izbranka Daša.

Čeprav sta si uradno zvestobo obljubila že predlanskim, ko je Daša pod srcem nosila njunega prvorojenca, sta tokrat skupno pot zaznamovala še s čisto pravim, velikim slavjem s 110 svati. Z nami sta mladoporočenca tokrat delila najlepše utrinke s svojega velikega dne in nam zaupala, s čim sta se ta dan razvajala.

Daša in Jaka sta predlanskim, na predbožični dan, usodni da dahnila ob civilnem obredu, zaradi pomanjkanja časa pa za veliko slavje takrat nista našla prave priložnosti. "Vedno sva želela veliko poroko, zato sva se odločila, da se zdaj poročiva še cerkveno," nam je zaupala Daša, ki je z načrtovalko porok Petro Starbek svoj veliki dan začela načrtovati že lanskega oktobra. Poroka, ki jo je zaznamovala tradicionalna bela v kombinaciji s svetlo rožnato in srebrno, je po Dašinih besedah presegla njena pričakovanja, največja želja ob začetku načrtovanja pa je bila, da se poročita v domačem okolju, obkrožena z ljudmi, ki jih imata rada. "Povsod je lepo, a doma je najlepše. Želela sva se poročiti v naravi in okolje restavracije Arboretum se nama je zdel najprimernejši prostor pa tudi osebje je bilo zelo ustrežljivo," nam je še povedala Daša.

Sicer sta Daša in Jaka po dolgoletni zvezi svoje sanje združila v elegantnem in romantičnem obredu na prostem, njuna ljubezen pa se je začela v trenutku, ko sta se prvič odpravila na zmenek. "Spoznala sva se pred leti in že po prvem zmenku sva bila nerazdružljiva," nam je razkrila svetlolaska, ki je največjo življenjsko prelomnico sicer doživela z rojstvom sina Jaše lanskega maja. Leto dni star nadobudnež na poroki ni imel nobene posebne naloge, kot nam je povedala Daša, pa je zbrane zabaval vse do njenega prihoda.

Podrobnosti z njune poroke

Daša in Jaka nista nobene podrobnosti prepustila naključju. Bela, srebrna in svetlo rožnata so barve, ki so zaznamovale poročne menije, sedežne rede, torte, konfete in vabila. Zabavo, ki sta jo Daša in Jaka iz zunanjosti Arboretuma preselila v restavracijo Arboretum, je glasbeno podprla Nuša Derenda, kot nam je povedala Daša, pa se je pravi spektakel razživel ob njunem prvem skupnem plesu, na katerega sta se pripravljala pri plesnem učitelju Matjažu Brinovcu. Prvič sta skupaj zaplesala ob pesmi 'My heart will go on' Celine Dion. Dašin oče Jaka pa je nevesto k oltarju pospremil ob pesmi glasbenice Christine Perri, A Thousand Years.

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Nastja Kovačec

Priporočamo