Jaka Lakovič: Z dvojčkoma pridejo dvojni problemi, a tudi sladko veselje

Jaka Lakovič: Z dvojčkoma pridejo dvojni problemi, a tudi sladko veselje (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Story
14. 9. 2017

Slovenski reprezentant, ki je v preteklosti branil barve naše države, zdaj izbrani vrsti pomaga s klopi. Jaka Lakovič je namreč prevzel vlogo pomočnika, s svojimi izkušnjami pa bo morda lahko pomagal tudi številnim mladim slovenskim košarkarjem, ki branijo barve države.

Mladi fantje v slovenski izbrani vrsti se tako lahko zanesejo na oporo v reprezentanci, ki ima za seboj bogato kariero in številne dragocene izkušnje. Slednje Jaka z veseljem deli z drugimi: "Kadarkoli me kdo prosi za nasvet, se z veseljem odzovem. Svetujem lahko iz svojih izkušenj, čeprav fantje v reprezentanci že poznajo občutek in zgodbo. Mislim, da jih moje mnenje niti ne zanima," je v smehu povedal Jaka, ki je pred slabim letom postal očka.

Verjame, da med reprezentanco in starševstvom ne moremo iskati veliko vzporednic. "Moja 11-mesečna sinova bi le s težavo primerjal z reprezentanti. Na neki način je odnos vendarle podoben, kaj dosti vzporednic pa ni. Reprezentantom moraš biti prav tako blizu, v pomoč. To je pomembno tudi pri vzgoji otrok," je prepričan košarkar, ki ob tem prizna, da je bilo z navajanjem na nova družinska člana, dvojčka Luka in Pola, na začetku nekaj težav, zdaj pa je že veliko lažje.

Kot nam je zaupal, se je moral skorajda čez noč navaditi na novo vlogo, kar mu je na začetku povzročilo velike težave. Še danes le s težavo obvlada oba korenjaka, zato je nadvse hvaležen ženi Heleni, za katero pa sta vzgoja in nega dojenčkov še dosti bolj naporni. Prav zato košarkar svojo ženo primerja kar s pravo junakinjo, ki že vse od nosečnosti skrbi za red v družini. Pa z dvojčkoma pridejo dvojne skrbi ali dvojno veselje? "Oboje," je prepričan Lakovič, ki nadaljuje: "Sprva sicer bolj dvojni problemi, po 11 mesecih pa je že nekoliko bolje. Zdaj že obstaja interakcija med nami, tako je v hiši vedno veselo. Zato pa sem toliko bolj žalosten vsakič, ko moram zapustiti družino."

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story37/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 37/2017

Story 37/2017, od 07. 09. 2017