Jaka Mankoč je zaljubljen v svoje kuharsko delo v Londonu

MasterChef Slovenije 2018 nam je razkril, da svoje proste gostinske trenutke najraje izkoristi v vlogi turista ter se poda raziskovat londonske znamenitosti. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Nova
18. 2. 2019

Veliki zmagovalec kuharskega šova MasterChef Slovenija 2018, Primorec Jaka Mankoč, je na začetku letošnjega leta že začel pisati novo kuharsko zgodbo. 

Poln delovnega elana je odletel v London, kjer bi rad svoje kuharsko znanje še dodatno nadgradil. Jako smo poklicali v London in ga povprašali, kako kaj novi kuharski koraki v sklopu tima restavracije The Ivy, katere član je postal. “London je zakon! Res je, da veliko delam, ampak mi ni žal, da sem se tako odločil. Pridobil sem prve žulje in ureznine, ampak pri tem sem se naučil ogromno. Treba se je namreč zavedati, da ne delam v majhni restavraciji, ampak takšni, kjer dnevno postrežemo kar 450 gostov,” razkrije Jaka.

“Kuhinja, v kateri delam, je ogromna, saj kaj tako velikega in veličastnega še nisem videl. V Sloveniji vsekakor ne. Prvo spoznavanje Londona samega me je navdušilo, saj gre za veliko mesto, kjer se prepletajo različne kulture. Iskreno se na trenutke počutiš lahko zelo majhen, zato me misli večkrat skozi dan popeljejo na Primorsko. Zadal sem si visoke cilje in izzive, ki bi jih rad uresničil. Vem, da se bom vrnil v Slovenijo, ampak prej moram samega sebe izuriti in izpopolniti v vrhunskega chefa. Kajti moja mentaliteta je še vedno ista - s srcem in trdim delom se daleč pride. Torej vem, da moram pljuniti v roke in pridobiti čim več znanja, saj se le tako lahko sanje uresničijo.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri