Jaka Mankoč (MasterChef): Denar bom spravil na varno – k mami!

Jaka Mankoč (MasterChef): Denar bom spravil na varno – k mami! (foto: Alpe) Alpe
Vir: Lady
12. 7. 2018

Letošnji veliki zmagovalec kuharskega šova MasterChef Slovenija 2018 je postal simpatičen 27-letni Primorec Jaka Mankoč iz Kopra, ki je predvsem velik ljubitelj preprostih domačih jedi in morske hrane.

V medijski kuharski šov MasterChef je Primorec vstopil z jasnim ciljem, da se v tedenskih kuharskih nastopih izkaže po svoji moči pri zahtevnih nalogah ter pridobi dodatno kuharsko znanje in izkušnje, ki bi mu v prihod­nosti pomagale pri sanjski želji – odprtju restavracije. Primorca, po izobrazbi zdrav­stvenega tehnika, smo obiskali na slovenski obali ter z njim spregovorili o njegovi ljubezni do kuhanja.

Jaka Mankoč: Denar bom spravil na varno – k mami

"Ljubezen do kuhanja je nadvse zanimiva zgodba, saj me spremlja že od malih nog, ko sem mami Slavi z veseljem pomagal v domači kuhinji pri pripravi jedi. Takrat po otroško, a kaj naj rečem, skozi leta je ta želja v meni še rasla in me po tem, ko sem se v najstniških letih odselil od staršev, popolnoma zasvojila. Kuhinja je moj kreativni prostor, kjer nadvse rad ustvarjam in uživam. Zame je to prostor brez meja, ki dopušča, da se nenehno izpopolnjujem, dograjujem svoje znanje v vse smeri," pove s sončnim nasmehom ob veliki kuharski zmagi Jaka.

"Nastop v MasterChefu Slovenija mi je veliko prinesel, saj sem skozi kuharske izzive v oddajah končno začel zaupati vase ter svojo samostojnost in kreativnost v kuhinji. Zdaj ob nepopisnem veselju ob zmagi ne skrivam, da me je bilo v začetnih korakih kuharskega šova kar strah, in na malih zaslonih je bilo gotovo opaziti mojo občasno zmedenost in tremo. Vendar sem to notranjo oviro skozi oddaje prebrodil, saj mi je pritisk med pripravo jedi postal domač, kuharska discipliniranost in zbranost sta v določenem trenutku naredila svoje ter žirantsko odločitev strogih sod­nikov šova, Bineta, Karima in Luke, obrnila v mojo smer. Hvaležen sem za vse nasvete in sporočila, ki sem jih v šovu dobil z njihove strani, saj so mi na trenutke vlili prav poseben notranji pogum, da sem na koncu kulinarične krožnike ter kreacije prednje postavil nadvse pogumno in suvereno, s polno mero samozaupanja."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Helena Kermelj, Alpe

Priporočamo