Jaka Mankoč (MasterChef) tudi čez poletje hoče biti kuharsko aktiven

Jaka Mankoč (MasterChef) tudi čez poletje hoče biti kuharsko aktiven (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
2. 7. 2018

Simpatičen Koprčan Jaka Manko, ki si je priboril titulo letošnjega MasterChefa Slovenije, je iz oddaje v oddajo s svojim kuharskim znanjem navduševal letošnjo sodniško trojko Karima, Luko in Bineta.

Izvedeli smo, da je svoje kuharsko znanje pred šovom črpal tudi pri lanski strogi žirantki šova MasterChef Slovenija in vseslovensko priznani kulinarični mojstrici Almi Rekić. Nas je zanimalo, kako je prišlo do te odločitve ter kakšne poletne načrte kuje Primorec, ne glede na končno uvrstitev v priljubljenem kuharskem šovu.

"Imam zelo veliko željo po učenju in dograjevanju svojega kuharskega znanja in se še kako zavedam, da se moram učiti od najboljših. Ko se mi je pokazala priložnost sodelovanja z Almo, sem to sprejel s polno mero poguma in jasnim ciljem. Najpomembnejša stvar, ki me jo je Alma naučila, je stik s surovino, saj je od nje veliko odvisno. Pokazala mi je profesionalno plat kuhanja in  mi pomagala na vse načine vzljubiti kuhinjo v vseh pogledih. Seveda kuhinja zahteva veliko discipline in si je treba čim več stvari zapomniti. Imam jasne cilje v tem pogledu, zato se v tem vidim in pri vsaki nalogi uživam," razkrije Jaka in doda: "Čez poletje želim ostati čim bolj aktiven v kuharskem pogledu. Upam, da mi bo sodelovanje v oddaji prineslo po samem šovu MasterChef kakšno zanimivo ponudbo, ki se je že zdaj veselim, saj vsak kuharski izziv v meni odpre novo pot nadgrajevanja znanja v tej brezmejni smeri, kjer je kreativnost vedno dobrodošla."

Foto: Helena Kermelj, N. Divja

Priporočamo