Jakob Kapus ima z medijci poseben odnos!

Jakob Kapus ima z medijci poseben odnos! (foto: Gašper Jager) Gašper Jager
Vir: Nova
6. 3. 2017

Vsestranski medijec Jakob, ki smo ga lahko spoznali že v vlogi plesalca, pevca, koreografa in še bi se našlo, je v zadnjih letih kar nekaj teh vlog postavil na stranski tir ter se odločil, da se bo intenzivno posvetil bolj športnim dejavnostim oz. delu na sebi in pomoči drugim do bolj športno aktivnega vsakdana.

"V zadnjih letih sem se predvsem posvetil ukvarjanju s športom in spreminjanju življenja ljudi, ki si želijo telesne in osebnostne preobrazbe. Stojim ob strani tistim, ki si želijo kakovosten in zdrav življenjski slog ter dobro počutje v lastni koži," nam pove Jakob, ki je nadvse dejaven v projektu Vitka Ritka, kjer kot strokovni vodja skrbi za kakovostno informiranje žensk, ki si želijo spremeniti svoje življenje.

Kreativni Jakob ima s slovenskimi medijci prav poseben poslovno-prijateljski odnos, kjer si vzajemno pomagajo na številnih področjih. Z vrhunsko plesalko Nadiyo Bychkovo sta dejavna pri projektu Vitka Ritka, pri katerem je plesalka ena od ambasadork. Jakoba smo povprašali, v kakšnem odnosu je z določenimi Slovenkami, saj se pred njim razgalijo brez sramu.

Ena takih je tudi Nadiya, s katero sta že leta zasebno prijatelja. "Nadiya je čudovita oseba, mamica. Sva prijatelja in ne morem pozabiti spomina na čokoladno obarvano fotografijo, ki mi je zelo pri srcu. Fotografija je nastala pred leti, na njenem zadnjem državnem prvenstvu v kombinaciji latinskoameriških in standardnih plesov. Kot vemo, morajo plesalke kar veliko potrpeti, da so videti na plesišču popolno. In nekoliko temnejša, porjavela koža k temu izdatno pripomore.

Ker pa sončenje ni najbolj zdrava zadeva, si pomagajo z najrazličnejšimi kremami za porjavitev. Tako sem Nadiyi pomagal, da je dosegla enako zagorelo polt tudi na predelih kože, kjer se sama ne vidi ali pa ne doseže. Razgaljen odnos ni nič takega, saj jo spoštujem in cenim," nam razkrije nepozabno izkušnjo Jakob ter nadaljuje z letošnjim festivalom EMA, kjer je pomagal odlični pevki Alyi, ki pa se žal ni uvrstila v veliki finale. "Na letošnji Emi sem priskočil na pomoč Alyi, skupaj sva zgradila njen minimalistični odrski nastop. Res je lepo delati s tako pozitivno osebo, kot je ona, skupaj smo preživeli res nekaj čudovitih dni, tudi na snemanju spota za njeno pesem Halo je bilo noro. Toliko smeha in dobre energije, da človek sploh ne bi šel domov," doda Kapus, ki za konec razkrije, da njegovo dnevno rutino sestavljajo številni treningi in skrb za zdravo življenje celotne ekipe.

  • Ekskluzivni treningi
    Pojavile so se glasne govorice, da Jakob že lep čas skrbi za nekdanjo odlično smučarko oz. njeno telesno pripravljenost. Zato nam je ekskluzivno za Novo razkril vse podrobnosti teh glasnih govoric v športnih krogih. "S ponosom povem, da skrbim za pripravljenost naše nekdanje odlične smučarke, ki je orala ledino poznejšim vražjim Slovenkam. Gre za Bojano Dornig Kavčič, prvo Slovenko z uvrstitvijo med najboljših deset v svetovnem pokalu. Treningi z Bojano so mi v užitek, saj se vedno k njim pristopa, kot da jo že jutri čaka nastop v slalomu za svetovni pokal. Predana in vztrajna je, saj ne pozna reka "ne zmorem." Pravzaprav pa je tudi izjemen zgled in inspiracija za vse generacije, saj je še vedno predana športu in zdravemu načinu življenja," razkrije Jakob.

Alojz Petrovčič

Priporočamo