Jakov Fak: Pogrešal je svoje najdražje

Jakov Fak: Pogrešal je svoje najdražje (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
7. 3. 2018

Čeprav so športniki vajeni večtedenske odsotnosti, pa so med olimpijskimi igrami močno pogrešali svoje najdražje. Tudi biatlonec Jakov Fak, ki je na olimpijskih igrah v Južni Koreji dosegel največji uspeh slovenskega biatlona in Sloveniji priboril srebro, je zelo pogrešal svoji dekleti, ki sta zanj stiskali pesti pred domačim ekranom.

Verjetno niste pozabili poljubčkov, ki jih je po slavju v zrak spustil Jakov in ki so bili, kot je pozneje zaupal novinarjem, namenjeni njegovi hčerki Mili, brez dvoma veliki motivaciji, ki je za očka stiskala pesti iz domačega naslonjača. Tudi po prihodu v Slovenijo je tako nestrpno čakal, da svoji dekleti, hčerko Milo in ženo Matejo, spet stisne v objem.

"Ne samo jaz, tudi Klemen Bauer, ki ima prav tako otroka, in naši serviserji komaj čakamo, da pridemo nazaj v družinsko okolje, ki da novi zagon za naprej. Po zadnjih dveh sezonah, ko sem bil bolan, sem si želel v zahvalo družini spet priti na visoko raven in ta kolajna je zahvala za vse," je ob vrnitvi v deželo na sončni strani Alp poudaril Jakov, ki so mu novi sosedje pripravili topel sprejem na Gorenjskem. Medtem ko se je namreč boril na športnem prizorišču, so mu pridni delavci postavili hišico, saj je tudi sam že dolgo vedel, da je njegova prihodnost tu, v Sloveniji.

"Pred osmimi leti sem prišel v Slovenijo z namenom, da si tu zgradim prihodnost. Osem let pozneje tu raste hiša. Moja življenjska zgodba se lepo gradi. Z Matejo sva dobila punčko Milo, ki bo zdaj končno dobila tudi svoj dom," je ob tem z velikim ponosom povedal Jakov, ki je v karieri izkusil številne vzpone, pa tudi padce, zato se dobro zaveda, kako pomembna je družina.

"V takih trenutkih lahko pride tudi do depresije, in le če imaš moč znotraj sebe, se lahko izvlečeš. Veliko ti lahko v teh temnih trenutkih pomagajo družina, prijatelji, okolje, včasih pa ti ne more pomagati nihče," je prepričan Jakov, ki je hvaležen družini, svojim najbližjim, ki so mu stali ob strani med poškodbami. Ob sprejemu pa se je zahvalil tudi vsem navijačem in jih povabil na kozarček, kadar bodo kaj v bližini njegovega novega doma. Prav tako ni pozabil popihati na dušo vsem Gorenjcem, saj je v številnih intervjujih v zadnjem času poudaril, da se tudi sam že uvršča mednje: "Vesel sem, da smo si dom ustvarili na prelepem Gorenjskem, deželi, ki jo je opeval že Avsenik. Upam, da me bodo Gorenjci sprejeli, se pa imam sam že malo za Gorenjca."

Besedilo: Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story6/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 6/2018

Story 6/2018, od 01. 03. 2018

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri