Jakov Fak se je vrnil še močnejši!

Jakov Fak se je vrnil še močnejši! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
26. 2. 2018

Zgodba našega srebrnega olimpijca Jakova Faka je zgodba o vztrajnosti in trdnem delu, odrekanju, padcih in vzponih. Po težavah v zadnjih dveh sezonah je simpatični biatlonec zbral moči za ključno točko v življenju športnika – olimpijske igre. V Pjongčangu pa je utišal vse dvomljivce in se okitil s srebrom.

Naš odlični biatlonec je že pred odhodom na olimpijske igre veljal za enega izmed močnih tekmecev za medalje, vendar pa se prve tekme niso odvile po njegovih pričakovanjih. Na tekmi na 20 kilometrov pa mu je le uspelo in Mrkopljan se je veselil svoje druge medalje olimpijskih iger, prvo, bronasto, je leta 2009 osvojil pod hrvaškim grbom v Vancouvru.

Že pred odhodom nam je Jakov zaupal, da bodo te OI zanj nekaj prav posebnega. "Po dveh slabih sezonah, dveh težavnih letih z zdravjem sem se spet vrnil med sotekmovalke in sotekmovalce. Veseli me, da mi je v olimpijski sezoni uspelo obdržati dobro zdravje, saj je to brez dvoma največji uspeh," nam je zaupal pred odhodom v Južno Korejo.

Padci so brez dvoma vplivali na njegovo kariero, vendar pa se mu je uspelo vsakič znova pobrati in se, kot smo se lahko prepričali tudi sami, vrniti še močnejši: "Od športa živimo, to so obenem tudi padci, ne le povezani s športom, temveč tudi drugimi aspekti življenje. Šport ni le neka stranska stvar, temveč naše življenje."

Kot nam je zaupal Jakov, mu motivacije pred olimpijskimi igrami ni manjkalo, prav to pa je bil tudi tisti zagon, s pomočjo katerega se je vsakič znova pobral: "V takih trenutkih lahko pride tudi do depresije, le če imaš notranjo moč, se lahko izvlečeš. V teh temnih trenutkih ti veliko lahko pomaga tudi družina, prijatelji, okolje, včasih pa ti ne more pomagati nihče," pomembno vlogo so na njegovi športni poti igrali njegovi starši, za kar jim je še danes hvaležen, pomemben steber pa v njegovem življenju igrata tudi hčerka Mia, ki je poleti upihnila prvo svečko, in žena Matea. Prav slednjima je tudi namenil prvi poljubček, ki ga je spustil v kamero. 

Besedilo: N. A. // Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri