Jakov in Lara (Larin izbor): Med njima je posebna energija

Doris Pinčić in Ivan Hercog (foto: Pop TV) Pop TV
Vir: Story
24. 7. 2012

Hrvaška telenovela Larina izbira postaja pravi televizijski fenomen, ki se širi čez hrvaške meje, igralci pa postajajo vse večji zvezdniki. Številni oboževalci pravijo, da je serija osvojila srca številnih - podobno, kot se je pred leti zgodilo z Esmeraldo.

Hrvaška telenovela je rezultat dela scenaristke in igralke Jelene Popovič Volarić. Jelena je tudi sama zaigrala v telenovelah Villa Maria in Ljubav u zaleđu, preden je začela pisati scenarije, med drugim tudi za Larino izbiro.

Serija temelji na ljubezenski zgodbi glavnih junakov Jakova (skrajšano Jaša) in simpatičnega dekleta Lare. Lara Božić je mlado in preprosto dekle, ki živi in dela v Splitu. Čeprav je izobražena glasbenica, dela kot pomožna kuharica v podjetju, ki se ukvarja s kateringom. Lastnica podjetja ji ponudi delo natakarice na zabavi premožne družine Zlatar. Zabava je namenjena Jakovu Zlatarju, ki se je po šolanju v tujini vrnil v domači Split. Na zabavi Lara spozna mladega in lepo vzgojenega Jašo. Lara ob prvem srečanju pritegne njegovo pozornost in privlačnost je takojšnja in obojestranska. Skupaj preživita strastno noč, toda zjutraj ju vidi Nela, Jaševa mama, ki Laro vrže iz hiše.

Jakova je sram, da mame pri tem ni ustavil, zato prosi Laro za odpuščanje. Nela je namreč ženska, ki je obsedena s svojim videzom, bogastvom in statusom. Prepričana je, da se je Lara z njenim sinom zapletla samo zaradi bogastva njegove družine, zato se prestraši, da mu bo uničila kariero kapetana ladje. Kljub močni ljubezni med Jakovom in Laro ju kmalu loči morje, saj mora Jaša na daljše potovanje.

Še preden odpotuje, pa se zaljubljenca na skrivaj poročita. Lara je tako na milost in nemilost prepuščena njegovi zlobni materi in izgubljena v tujem svetu dalmatinske aristokracije. Njen svet se začne hitro spreminjati in čedalje bolj postaja podoben peklu. Ne preostane ji drugega, kot da čaka na Jakovo vrnitev. Tako Lara kot Jaša sta razdvojena med različnimi poli. Jaša je razpet med družinsko dolžnostjo in ljubeznijo do preprostega dekleta, Lara pa mora izbrati med dvema moškima, med kariero in družino ter med zvestobo in bojem za preživetje.

Še pred začetkom snemanja je bila telenovela prodana v kar 17 držav, med drugim tudi na Slovaško, Češko, v Črno goro, Makedonijo, Bosno in Hercegovino, dežele Bližnjega vzhoda in seveda tudi Slovenijo. Prva epizoda je bila na sporedu v začetku lanskega septembra in v prvem tednu predvajanja si jo je ogledalo kar 650 tisoč Hrvatov. Od takrat je priljubljenost vse večja, saj vsako epizodo gleda približno milijon gledalcev.

V vlogi Lare se je izkazala 24-letna Doris Pinčić, ki je s to telenovelo šele dobro začela svojo igralsko kariero. Doris ima kar nekaj podobnosti z likom, ki ga igra. Obe prihajata iz družine pomorščakov, obe sta delali kot natakarici, vendar Doris pravi, da ne bi nikoli spala z moškim že prvo noč. Med Doris in Ivanom Hercegom, ki igra Jašo, se čuti posebna energija, zaradi katere na zaslonu delujeta tako dobro.

Čeprav so gledalci v številnih državah navdušeni nad mlado Doris, pa ji modni kritiki očitajo, da ji za pravo zvezdo manjka še nekaj stila in elegance. Vendar ne smemo pozabiti, da se je Doris življenje v komaj letu dni močno spremenilo, saj je postala čisto televizijska zvezda s številnimi oboževalci, ki jo redno ustavljajo na cesti.

V nekem radijskem intervjuju je igralka iskreno povedala, da ima občutek, da večina samo čaka, da naredi kakšno neumnost, da se bodo lahko potem iz nje delali norca. In čeprav je zanjo slava včasih malo naporna, je vseeno vesela, da je lahko del izredno priljubljene telenovele.

Tudi igralcu Ivanu Hercegu, ki je bil izbran za najlepšega Hrvata, je po začetku predvajanja Larine izbire izredno zrasla priljubljenost med domačimi in tujimi gledalci. Čeprav v telenoveli 31-letni Ivan igra moškega, ki si ga želi skoraj vsaka ženska, v zasebnem življenju velja za velikega zapeljivca, vendar o ljubezenskem življenju nikoli ne razkrije veliko.

Priznava, da si z Jakovom nista preveč podobna, edina njuna skupna lastnost je, da sta oba zelo odločna v ljubezni. Zase pravi, da je nepopravljiv romantik in da je najlepša stvar, ki jo je naredil za dekle, to, da jo je ljubil do nezavesti. Ivan pa je podobno predan tudi igri, saj bi za vlogo naredil skoraj vse, močno shujšal, se zredil ali celo zabril. Pojavile so se govorice, da naj bi bil homofob in ne bi nikoli sprejel vloge homoseksualca, vendar jih je seksi igralec zanikal in pojasnil, da samo trenutno v svoji karieri ne bi sprejel take vloge.

Telenovela Larina izbira je več kot očitno osvojila srca milijoni gledalcev, saj so jo pred kratkim nadgradili s filmom Larina izbira - Izgubljeni princ, ki je prav tako izzval veliko evforijo. O Larini izbiri in njenih igralcih bomo zagotovo še marsikaj slišali.

Nova Story že v prodaji

Story