Jan Bučar: “Postati voditelj ni bila moja želja”

2. 2. 2016

Nov voditeljski obraz pomladne sheme kanala Pop TV je priznani igralec Jan Bučar. Po tem, ko smo ga jeseni spoznali v seriji Usodno vino, bo zdaj postavljen na voditeljski piedestal oddaje Moja mama kuha bolje, zato je Story tokrat preveril, kako daleč bi v omenjenem šovu prišel sam ...

In ko smo ga vprašali po jedi njegovega otroštva, nam je kot iz topa izstrelil, da so to brez dvoma polžki z mesno omako.

"Ali pa kakšen muran z mlinci, ki je prišel na vrsto ob bolj posebni priložnosti," je pojasnil. Kot pravi, so njegove veščine v kuhinji zanemarljive, so pa toliko bolj bogate izkušnje njegove mame.

"Megleno se spominjam obdobja, ko sem še kaj skuhal, ker se zadnje čase resnično ne spravim za štedilnik. (smeh) Z mamo pa v resnici nisva nikoli nič skupaj ustvarjala po kuhinji ... Sem se vedno raje samo usedel za mizo in užival v tem, kar je ona pripravila," nam je v smehu za uvod v naš pogovor povedal sicer Jan, ki se še pred kratkim v voditeljski vlogi niti ni videl.

"Pravzaprav postati voditelj ni bila moja želja, ker sem se voditeljstva od nekdaj izogibal. Verjetno zato, ker sem se tega malce bal. Je le drugače kot v igralskem poklicu, ker si na neki način veliko bolj 'gol' kot na odru, kjer si 'zavit' v vlogo. Mi pa kljub vsemu predstavlja velik izziv," je svoje občutke pred novo karierno vlogo opisal Jan, ki se že pripravlja na življenjski ritem prihodnjih nekaj mesecev. Čeprav igra v Usodnem vinu, kjer je v vlogi kletarja Igorja Odcepka, je Jan tudi član lutkovnega gledališča, prav ta del njegovega poklica pa bo v tem času malce potisnjen na stranski tir.

"Na srečo mi gredo v gledališču zelo na roko, za kar sem jim seveda zelo hvaležen. Trenutno pripravljajo kar nekaj predstav, ampak mene ne bo v nobeni od njih, kar mi glede na zasedenost kar ustreza," je pojasnil in dodal, da se tudi sam zelo dobro zaveda, da ga v prihodnjih mesecih čaka kar nekaj napornega dela in kakšna urica manj spanca.

"Ko bo vsega konec, junija začenjam nov študij, česar se prav tako zelo veselim," je še povedal Jan, ki mu vsekakor ni nikoli dolgčas, pravi pa, da narava njegovega dela in urniki, ki od njega zahtevajo veliko odsotnosti, v preteklosti še nikdar niso vplivali na njegovo ljubezensko življenje.

"Punce nisem imel prej, ko sem imel veliko časa, pa tudi zdaj je nimam, ko ni prostega časa praktično nič. V preteklosti je bilo sicer v ljubezni veliko vroče krvi, ampak ne na račun mojega dela," je še pojasnil. Čeprav narava televizijskega dela velikokrat zahteva svoj davek, se Jan kljub vsemu ni odpovedal športnim hobijem.

"Rad športam! Rad tečem, plavam, smučam ... čeprav sumim, da bo kondicija šla svojo pot obratno sorazmerno s kuharsko oddajo," še zaključuje v smehu.

Moja mama kuha bolje

Kuhali bodo otroci

  • Spomladi nas bo pred televizijske ekrane priklenila nova kuharska oddaja, vendar tokrat z drugačnim konceptom. Sinovi in hčerke bodo v njej namreč kuhali pod nadzorom in s pomočjo svojih mam. V oddaji bomo vsakič lahko spoznali dva tekmovalna para, ki bosta z zmago napredovala po lestvici vse do vrha ...

Napisala Kaja Milanič, fotografije POP TV

Značke: Jan Bučar

Priporočamo