Jan Oblak je novo leto pričakal v domači Škofji Loki

Jan Oblak je novo leto pričakal v domači Škofji Loki (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
16. 1. 2017

Zaradi poškodbe je bil najuspešnejši slovenski vratar Jan Oblak, ki je bil pred kratkim izbran tudi za na nogometaša preteklega leta po izboru slovenskega časnika, v Sloveniji, kjer so poskrbeli za njegovo pospešeno rehabilitacijo.

Novo leto je tako preživel v domači Škofji Loki, kjer je priredil veliko zabavo za svoje prijatelje, ki jih med letom zaradi urnikov vidi le bolj poredko. Kljub poškodbi je Jan priznal, da bo na leto 2016 ohranil lepe spomine, saj je bilo nadvse uspešno za njegov klub Atletico Madrid. Po uvrstitvi v finale Lige prvakov je sledil boj za ligaški naslov pa kvalifikacije v osmino finala letošnje LP, vse to je prispevalo k dodatnemu zadovoljstvu uspešnega Slovenca. "Nadaljujemo delo, da se v letu 2017 še izboljšamo," je pred kratkim povedal vratar, ki si želi, da bi ga v tem letu doletelo kar se da malo poškodb. Želi si namreč, da bi bil kar se da zdrav, prav tako pa tudi ekipa: "Vsak dan se poskušamo izboljšati, da bi osvojili naslov, a najprej moramo izpolniti cilje, ki smo si jih zastavili." 

Dober prijatej in sin

Jan kljub veliki slavi in bogastvu ohranja stike s svojimi starimi prijatelji, kjer vedno najde zatošišče. Nogomet je sicer začel trenirati pri ekipi NK Ločan. Ostal je prizemljen, slava ga ni pokvarila, kljub nogometnemu zvezdniškemu blišču pa se ne želi veliko izpostavljati. Kdorkoli od njegovih prijateljev o njem govori le v presežnikih, da je že od nekdaj predan družini in nogometu. Prijatelje in družino tako redno obiskuje, prav tako oni njega. Staršem se je tako za vso podporo v mladosti zahvalil z novo hišo in avtomobilom.

Maja Muhič

Priporočamo