Jan Oblak je praznike preživel doma

Jan Oblak je praznike preživel doma (foto: GORAN ANTLEY) GORAN ANTLEY
Vir: Nova
19. 1. 2019

Slovenski reprezentant Jan Oblak je izkoristil premor v španskem prvenstvu in decembrske praznike izkoristil za obisk prijateljev in domačih na sončni strani Alp. 

Prav tako pa se je Škofjeločan po premoru odločil spregovoriti o svoji reprezentančni prihodnosti, čeprav je znano, da se fant pogosto zavije v medijski molk. Pred časom si je vzel premor od reprezentance, kar je sprožilo številne špekulacije.

“V javnosti so se pojavljale različne razlage zaradi moje odsotnosti, a lahko povem le to, da zgodba, da sem zahteval kapetanski trak ali postavljal kakršnekoli pogoje okoli tega, ni resnična," je vsa mogoča namigovanja za STA zanikal slovenski čuvaj mreže, ki je praznične dni preživel v Sloveniji, v krogu najbližjih. V španskem prvenstvu imajo namreč nogometaši nekaj dni počitka, tekme se začnejo šele 6. januarja. Skromni Škofjeločan je tako ob tej priložnosti izdal tudi, da želi delati v dobro reprezentance, medtem ko ga zasebni interesi niti najmanj ne zanimajo.

"V reprezentanco nikoli nisem in nikoli ne bom prihajal zaradi nekakšnih zasebnih interesov, ker edini zasebni interes, ki ga imam, je interes celotne Slovenije, in to je popeljati Slovenijo na največja tekmovanja. Vedno pa bom strmel k temu, da se bo zgodba, ki se odvija, odvijala v pravo smer,"je povedal Jan, ki ima tudi za slovensko izbrano vrsto velike cilje: “Moj reprezentančni cilj je vsekakor uvrstitev na naslednje evropsko prvenstvo, kar seveda ne bo preprosto, ampak trdno verjamem, da je mogoče.”

Spremlja prijatelja Dončića

Ko je Luka Dončić še živel v Madridu, sta se z Janom pogosto družila, igrala košarko in se zabavala. Odkar pa je Luka špansko prestolnico zamenjal za Dallas, z Janom nimata več toliko časa za druženje, a Škofjeločan kljub temu drži pesti za svojega prijatelja. "Luka me niti malo ne preseneča, dobro ga poznam in sem verjel, da ne bo imel težav s prilagajanjem na ameriški način igranja košarke. Tudi psihično je zelo močan in se na igrišču niti malo ne opazi, da ima šele 19 let. Lahko samo upamo, da ga bodo poškodbe pustile pri miru. Ker če bo tako, bomo še dolgo uživali v njegovih igrah,” je dejal Jan.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Goran Antley, Profimedia

Priporočamo