Jan Oblak pomagal pri obnovi otroških igral

Jan Oblak pomagal pri obnovi otroških igral (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
25. 10. 2017

Slovenski vratar Jan Oblak ni le eden izmed najboljših čuvajev nogometnih vrat na svetu, s čimer si je prislužil tudi nominacijo za najprestižnejšo nagrado zlato žogo, temveč je veliko srce dokazal tudi na domačem igrišču. V rodni Škofji Loki je namreč pomagal pri obnovi otroških igral.

S tem je nogometni zvezdnik, ki brani vrata madridskega Atletica, še enkrat več dokazal svoj izjemni čut za sočloveka in le še potrdil dejstvo, da kljub slavi ter vrtoglavemu zaslužku ostaja trdno na tleh, pripravljen pomagati vsakomur. Tudi letos poleti je tako pozdravil deklice in dečke, nadobudne nogometaše na škofjeloški zelenici, kjer se je odvijal že tradicionalni Turnir Jana Oblaka. Pred dnevi je oznanil, da se je lotil novega projekta za pomoč otrokom. V sklopu Colour Your Playground so tako prenovili že dotrajano igrišče v Puštalu, kjer je tudi sam naredil prve nogometne korake.

JAN OBLAK: Veselo  na delo  v zaščitni obleki

Pozornosti medijev pa ni vzbudil le s tem hvalevrednim projektom, temveč se je mladi Škofjeločan uvrstil tudi na seznam kandidatov za zlato žogo, prestižno nogometno nagrado. Oblak je tako po Zlatku Zahoviču postal prvi slovenski kandidat za to bleščečo lovoriko, ki je lani romala v roke Cristiana Ronalda. Vratar madridskega velikana namreč tudi letos navdušuje v mreži Atletica, prislužil pa si je tudi glavno vlogo v slovenski reprezentanci, ki se ji kljub odlični predstavi proti Škotski ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo v Rusiji. Seveda je to užalostilo slovenske reprezentante, kljub temu pa Jan v prihodnost zre z optimizmom. Kot je zaupal novinarjem, je prepričan v kakovost izbrane vrste, zaradi česar verjame, da se lahko Slovenija uvrsti na veliko tekmovanje, morda že na evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2020 gostilo kar 13 držav.

Besedilo: Maja Muhič

Priporočamo