Jan Oblak ima pred seboj še veliko ciljev!

Kot veliko prednost <br />svojega poklica <br />izpostavlja tudi <br />pomoč drugim. (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
1. 7. 2019

Izjemni slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je po poročanju nemškega portala Transfermarkt najdražji vratar na evropskih zelenicah. Njegovo vrednost ocenjujejo na 100 milijonov evrov, Škofjeločan pa je tako presegel celo portugalskega nogometnega virtuoza Cristiana Ronalda, čigar vrednost je padla pod stotico.

Zgodba o nepredstavljivem uspehu. Fant, ki se je nekoč s kolesom vozil iz rodne Škofje Loke v Ljubljano na treninge, je postal najdražji vratar na svetu. Njegova vrednost bi lahko v primeru prestopa še poskočila, odkupna klavzula namreč znaša 120 milijonov evrov. Jan je sicer pred časom podaljšal svojo zvestobo madridskemu Atleticu, a ob veliki rošadi v španski prestolnici ne zavrača niti namigovanj o odhodu. V zadnjem intervjuju je namreč namignil, da tudi samo podaljšanje pogodbe ne pomeni ničesar, da pa ostaja v Madridu, dokler se bo filozofija kluba skladala z njegovo. Drugo mesto lestvice najdražjih vratarjev sicer zasedata čuvaj Barceloninih vrat Marc-Andre ter Stegen, ki je vreden deset milijonov manj od Slovenca.

Štirikrat zapored najboljši vratar španskega prvenstva

Plodovi dolgoletnega Janovega dela se obrestujejo že nekaj let. Po selitvi iz Lizbone v Madrid leta 2014 je Janova vrednost poskočila, Škofjeločan pa se je odlično vklopil v vizijo kluba. Tako teče že njegovo peto leto v španski prestolnici, Oblak pa se je že četrtič zapored veselil prestižne nagrade zamora, ki jo vsako leto podelijo najboljšemu vratarju španskega prvenstva. Kljub pritiskom, dosežkom, rezultatom, vzponom in padcem pa njegova ljubezen do nogometa ostaja ista. Kot je namreč priznal sam, je najpomembneje prav to, da nogomet igra z veseljem, to, da lahko ob tem pomaga še komu drugemu, pa je velika prednost njegovega poklica.

Med njegovimi cilji tudi odmevni dosežki slovenske reprezentance

Čeprav je znan po svoji redkobesednosti, je v zadnjem intervjuju za portal MMC priznal, da ima pred seboj še veliko ciljev. “Kar nekaj jih je že bilo, še ogromno pa mi jih manjka,” je o svojih dosežkih povedal Jan in nadaljeval: “Ne bi želel nobenega izpostaviti, raje bi spregovoril o tistih, ki bi jih še rad dosegel. Eden od mojih največjih ciljev je zagotovo uvrstitev na veliko tekmovanje s Slovenijo, vem, da ne bo lahko, vendar sem prepričan, da je mogoče. Želim si osvojiti tudi ligo prvakov in verjamem, da mi bo v prihodnosti to uspelo. Potem so tu še različni naslovi, recimo španska liga, morda kdaj tudi kakšna druga liga, tega zdaj še ne vem, a zagotovo je še veliko neizpolnjenih ciljev.”

Besedilo: Maja Muhič