Jan Plestenjak: Bivše dekle delalo samomor

Vir: Lea
23. 3. 2011

Najbolj oboževani slovenski pevec Jan Plestenjak slovi tudi kot velik lomilec ženskih src. A doslej je bil ‘lomilec’ dodan njegovemu imenu bolj ali manj simbolično, zdaj pa so prišli na dan dokazi, da je resnično tako.

V letih, ko se je Janova glasbena skrinja napolnila s številnimi glasbenimi hiti, smo lahko v raznolikem časopisju prebirali o vseh pevčevih ljubezenskih romancah in velikih ljubeznih, ki so po temeljitem prebiranju njegovih pesmi v njem nedvomno pustile neizbrisen življenjski pečat. Med slednje nedvomno spada eno večjih in medijsko opevanih ljubezenskih razmerij, ki ga je Jan tudi javno priznal, z veliko svetovno glasbeno umetnico Ivano Spagna, nesporno kraljico dance glasbe v 80. letih.

Spagna šokirala javnost

Ljubezen med svetlolaso Spagno in slovenskim latino lepotcem se je lep čas odvijala med Slovenijo in Italijo, kjer pevka že leta živi, a se je sporazumno in prijateljsko uradno zaključila zaradi prevelike razdalje med njima. A pustimo to! Pred dnevi je italijanske tiskane in televizijske medije s svojim iskrenim intervjujem ob predstavitvi svoje sveže napisane avtobiografije pod naslovom Quasi una confessione, v slovenskem prevodu Kot ena izpoved, pretresla srčna in iskrena izpoved pevke Spagne, ki je javno razkrila, da se je po zaključku ene nepozabnih ljubezenskih zvez z mlajšim glasbenikom (seveda upravičeno predvidevamo, da gre za našega Jana, čeprav imena javno ni razkrila) ter nenadni izgubi svojih staršev, na katere je bila zelo navezana, znašla v temnem predoru razmišljanja in ni videla izhoda, zato se je zavestno odločila za samomor.