Jan Plestenjak: Glasbena brezmejnost

4. 3. 2013

Najbolj priljubljeni slovenski pevec, trenutno samski Jan Plestenjak, ki se lahko kot edini slovenski glasbenik pohvali, da ima že desetletje res zvesto množično žensko občinstvo, ne počiva.

Po odličnem večeru v ljubljanski operi z imenom Janove zgodbe so njegovi koncerti po Sloveniji, verjeli ali ne, razprodani do zadnjega kotička. Izvedeli smo, da Jan med vsemi zelo veseli tudi tistega na njegovi slovenski obali, natančneje v Kopru 9. marca v veliki dvorani Bonifika, ki bo potekal pod odlično organizacijsko taktirko agencije Koda Events.

»Občinstvo na Obali je glasbeno kar zahtevno, saj sta v bližini tako Italija kot Hrvaška, kjer odličnih glasbenih izvajalcev vsekakor ne manjka. Spoštujem vse! Sam vem, kakšno glasbeno pot sem s trdim in odgovornim delom moral prehoditi, da sem danes to, kar sem. Na koncertu v Kopru sem kot gosta povabil tudi mojega dolgoletnega glasbenega prijatelja iz hrvaške Petra Graša, saj imam rad, da se med glasbeniki ne postavljajo meje, ampak da jih ob skupnih sodelovanjih rušimo ter ob tem povežemo različne kulturne niti,« nam je pred časom zaupal Jan, ki večino dni med koncerti preživi s svojo skupino glasbenikov na vajah, saj si želi, da so koncerti izpeljani brezhibno brez napak. Pohvalno.

Značke: Jan Plestenjak