Jan Plestenjak: Ima neizpolnjeno željo!

Vir: Nova
26. 2. 2013

Po vrhunskem slovenskem igralcu in režiserju Borisu Cavazzi, katerega je uspešno v knjigi Cavazza pisno razgalila pisateljica Vesna Milek, je tokrat v ljubljanski Operi v posebnem večeru z vprašanji dodobra presenetila najboljšega slovenskega pevca Jana Plestenjaka, ki se je po enoletnem medijskem premoru vrnil na slovenske odre.

Večer, poln čustev, kjer je Jan le stežka kaj zamolčal, je presenetil prav vse, saj se je pred Vesno in zbranim občinstvom odprl kot knjiga. Tako smo izvedeli, da je v njem največjo ljubezensko sled pustilo razmerje s svetovno znano pevko Ivano Spagna. Iz skritih virov Janove družine smo izvedeli, da ima naš pevec še vedno skrbno spravljeno doma v Strunjanu prav posebno darilo za Ivano, ki ga je sam ročno izdelal.

Na slovenski obali je v Ankaranu na prav posebnem mestu, le korak od Luke Koper, pokopališče morskih školjk, ki je prav pravljično na trenutke, ko morje na tisto stran obale nanese raznovrstne morske zadeve. Tako nam je uspelo izvedeti, da si je pred leti Jan po koncu njune zveze vzel čas, se sam odpravil tja in izbral najlepše školjke ter iz njih izdelal ogrlico, ki ima zanj prav poseben pomen. Ni kaj, mi le upamo, da bo Janu v prihodnosti uspelo izročiti prav posebno darilo danes njegovi dobri glasbeni prijateljici Ivani Spagna, ki je bila po njegovih besedah res velika zrelostna prelomnica v njegovem življenju.