Jan Plestenjak ima v Strunjanu za sosedo svojo mamo

Jan Plestenjak ima v Strunjanu za sosedo svojo mamo (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Nova
27. 2. 2017

Priljubljeni pevec Jan Plestenjak, ki že leta živi v osrčju Strunjana v moderni vili s prelepim pogledom na Strunjanske soline in Piran, je na kraj zelo navezan, zato ga med sprehodi neskončno rad odkriva in raziskuje.

Pevec, ki priznava, da se je marsikateri verz njegovih glasbenih uspešnic utrnil oz. je nastal ravno v tem obmorskem kraju, je zelo vesel, ko ga na njegovem domu obišče tudi mama, priznana slovenska slikarka Dora Plestenjak, na katero je zelo navezan. Malokdo pa ve, da nima samo pevec prelepe hiše v Strunjanu, ampak ima tudi njegova mama Dora, ki sicer večino časa preživi v Škofji Loki, manjši, a urejen vikend, daleč od oči javnosti. Po namigu obalnih virov smo se odpravili na krajši sprehod po strunjanskih hribih, saj domačini za ta vikend vejo že dolgo, a so bili dolga leta tiho. Reviji Nova ga je po kar nekajmesečnem iskanju uspelo najti med strunjanskim hribovjem, skritega za oljkami in trto. In verjemite, če ne bi dobili pravega domačina ob cesti, ki bi nam to potrdil, bi le stežka verjeli, da gre za ta vikend. Primorski vikend Dore, kamor rada zahaja v bolj spomladansko-poletnih dneh, je skromen, a kot nam je zaupal domačin, je njen kraj, kamor se rada sama zateče, stran od oči javnosti.

Domačin nam je razkril, da je Dora čudovita oseba ter da jo Strunjančani imajo zelo radi. Ob njenih obiskih vikenda slikarka svoj čas najraje izkoristi za branje knjig na njenem vrtu v ozadju vikenda ter slikanju na prostem. Izvedeli smo, da se Dora zelo rada odpravi tudi do svojega sina Jana na drugo stran strunjanskega hriba ter kot mati malce pogleda, ali je s hišo in okolico vse v najlepšem redu.

Zoja Ahlin