Jan Plestenjak je objavil fotografijo posneto med vožnjo in naletel na številne kritike

Jan Plestenjak je objavil fotografijo posneto med vožnjo in naletel na številne kritike (foto: Bruno Sedevčič) Bruno Sedevčič
Vir: Lady
8. 2. 2017

Jan Plestenjak je med potjo domov na Obalo kar med vožnjo iz avtomobila fotografiral čudovit sončni zahod. To fotografijo je objavil in dobil kup komentarjev, ki mu očitajo slab zgled, saj uporablja mobilni telefon med vožnjo in s tem ogroža mnogo življenj ter krši prometna pravila.

Presenečeni Jan se je na to odzval z besedami: "Koliko razpravljanja, kaj je prav, kaj ni, kaj je primerno, kaj ne, kaj je za vzgled drugim, kaj ne. Bog ne daj, da bi koga prijelo lulat in bi ustavil avto preblizu ceste, da opravi svojo potrebo. Zelo kmalu bo verjetno tudi narobe, če bo kdo prižgal cigaret na svojem vrtu, da ne bo slab vzgled. Razpravlja se, kdo se je primerno oblekel za to in to priložnost... Verjetno bo kmalu moral nekdo, ki bi rad med sprehodom po mestu, spil pločevinko piva – le to zaviti v papir, da ne bi kdo videl, da pije alkohol. Dajmo, dajmo – še malo, pa bomo postali kot tisti čez lužo. In potem bomo prišli k svojim prijateljem, domov na večerjo, in če se bomo po hrani slabo počutili, jih bomo pač tožili. Ogabno! Vsi smo samo ljudje – ni potrebno, da smo uniformirani, perfektni, najlepši. Bodimo dobri v srcu – to bi bilo čisto dovolj."

E. J.