Jan Plestenjak je vinoljub po duši

Jan Plestenjak je vinoljub po duši (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
10. 7. 2018

Slovenski pop zvezdnik Jan Plestenjak letošnje poletje na polno izkorišča za temeljite priprave na veliki oktobrski koncert v ljubljanskih Stožicah, kjer bo v družbi izbranih glasbenih gostov proslavil svojih 25 let aktivnega in nadvse glasbeno bogatega glasbenega ustvarjanja.

Pevec je namreč eden redkih slovenskih glasbenikov, ki svoje občinstvo vedno znova preseneti z novimi glasbenimi uspešnici in neverjetno prodajo zgoščenk, kar si v teh časih lahko šteje v posebno čast.

Jan ne skriva, da je tudi velik oboževalec vina, zelo rad namreč uživa ob kozarcu ali dveh dobrega slovenskega vina, saj je pri vinarjih tako kot pri glasbenikih – od trte do končnega izdelka je cel proces, ki zahteva ogromno vloženega truda. Tako si je pred dnevi pevec vzel čas ter se iz Strunjana v popoldanskih urah odpravil v Gažon, k enemu najboljših primorskih vinarjev Urošu Rojacu. Tam je vzel dva kartona prav posebnega redečega vina z imenom Renero, ki ga sam vinar imenuje kar črni kralj. Ni kaj, pevec ve, kaj je dobro, in bo najverjetneje dragocene buteljke spil s prijatelji ali pa s kakšno novo ljubeznijo.

Foto: osebni arhiv