Jan Plestenjak: Kar ostane za večno

“Velikokrat doživim trenutke, kjer se moram odločiti za premik, vendar za to žal ne zberem poguma, včasih pa mi to le uspe.”  (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
20. 5. 2016

Po snemanju videospota za pesem Stara dobra, v kateri nas je očarala plesalka Nadiya Bychkova, in tistega za pesem Prelepa za poraz, pevec Jan Plestenjak predstavlja tretji singel Dvigni krila z zadnjega, istoimenskega albuma. V zakulisje snemanja, na katerem je vladalo sproščeno in odlično vzdušje, smo pokukali tudi mi.

Še zadnji popravki pred snemanjem.
Jan je priznal, da se je med snemanjem videospota nadvse zabaval.

Na prelepo nedeljsko jutro je zbrana ekipa začela snemati nov spot za pesem Dvigni krila, kar je v večini potekalo za štirimi stenami Janove Sobe 102 in je trajalo vse do poznih nočnih ur.

"Vsako snemanje je zame naporno, ker zahteva veliko koncentracije in energije. Tisto, kar se ujame na kamero, ostane za večno. Ne želim si nekoč očitati, da mi obraz v določenem kadru ni všeč, kot da se mi ni dalo snemati," je povedal simpatični pevec, ki je sam zasnoval idejo za videospot, pozneje pa jo je adaptiral režiser Perica Raj, s katerim sta sodelovala tudi pri snemanju spota za pesem Prelepa za poraz. Prav slednji je Janu izredno všeč zaradi 'bendovskega momenta', ki nastopi v pesmi. Dvigni krila sicer pripoveduje zgodbo zaljubljencev, ki sta sprva povsem v oblakih, sčasoma pa se razmere spremenijo in partner kmalu postane grob ter neprijazen do svoje boljše polovice. Ona zato v ključnem trenutku dvigne krila in se osvobodi spon, ki jo tiščijo. "Na snemanju imam vedno super ekipo! Perica in Vladan sta se kot vedno izkazala kot režiser in šef fotografije, to sta dva človeka z izjemnim občutkom ... Pa tudi igralca, Luke in Gea, sta res pokazala veliko strasti in prepričljivosti v svojih vlogah," je povedal Jan Plestenjak, ki tudi sam velikokrat doživi trenutke, kjer se mora odločiti za premik, vendar za to žal ne zbere poguma. "Včasih pa mi le uspe," je še dodal šarmantni pevec.

Glavni vlogi v videospotu sta pripadli plesalcema Gei Erjavec in Luku Thomasu Dunnu. Simpatična Gea sicer prihaja iz Celja in se že vse življenje ukvarja s plesom ter igralstvom. Je koreografinja in plesalka, ki je končala Akademijo za ples, poleg tega pa se ukvarja z modelingom in celo ognjenimi nastopi, vendar pa njena prioriteta ostaja plesno gledališče. "S Perico sem pred tem že sodelovala v enem izmed videospotov, kjer me je uporabil kot ognjeno plesalko. Prav zaradi tega je bilo vzdušje tudi tokrat odlično in sproščeno, pozabili pa smo na sramežljivost, saj se z Lukom poznava že od prej," je povedla Gea. Luke prihaja iz Anglije in se prav tako kot Gea že vse življenje ukvarja s plesom, zadnjih devet let pa živi v Sloveniji, kamor ga je pripeljala ljubezen. Je član edine slovenske profesionalne ekipe za sodobni ples En knap in po vseh teh letih že govori tekoče slovensko. "Ujameva se kot igralca in plesalca," sta povedala simpatična Luke in Gea.

Od ljubezni do prezira

  • "Ideja je bila v osnovi najprej moja, potem jo je Perica adaptiral. Predlagal sem, da bi se dogajalo v trgovini s hrano ali v ribarnici, potem pa je Perica dobil idejo, da bi se dogajalo v kuhinji. Govori o ljubezni med moškim in žensko, parom, ki ima svojo gostilno. Z leti se njuna ljubezen prelevi v nespoštovanje in prezir ter netoleranco. Punca čuti, da odnos vedno bolj duši, in v nekem trenutku se odloči, da bo našla sebe, dvignila krila in šla naprej v svoje življenje," je svoj pogled na zgodbo z nami delil Jan Plestenjak.

Napisala: Nika Arsovski

Fotografije: Goran Antley

Značke: Jan Plestenjak
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story20/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2016

Story 20/2016, od 12. 05. 2016