Jan Plestenjak: Katere ljubice so ga najbolj zaznamovale?

Jan Plestenjak znova samski (foto: Marci, Primož Predalič, Aleš Bravničar, Matic Kos, N Divja) Marci, Primož Predalič, Aleš Bravničar, Matic Kos, N Divja
Vir: Lady
2. 7. 2016

Čeprav se zdi, da pevec Jan Plestenjak o svojih ljubeznih ne želi prav dosti izdati, temu ni tako. Če prisluhnete besedilom njegovih pesmi, vam bo vse jasno. Hrepeni po ljubezni, takšni večni, in zanjo je pripravljen storiti marsikaj.

Prva in dolgo edina - MARTINA KAJFEŽ

Se še spomnite nežne balade z naslovom Ker te ljubim? Jan jih je takrat štel malo čez dvajset, ljubezen pa je na papir izlil in uglasbil za lepotico Martino Kajfež, s katero sta si posteljo delila (tudi) v videu za omenjeno pesem. Je prvo in do zdaj še vedno edino uradno dekle, ki ji je šarmantni Škofjeločan podaril tako lep in trajen spomin. Njun razhod ostaja skrivnost, da je dolgo ni prebolel, pa je bilo slutiti še kar nekaj let. Pred kratkim sta se spet srečala in naznanila, da bosta nadaljevala kot prijatelja. Kdo ve, morda se bo pravljica nadaljevala. Nekoč, nekje ...

Skok k sosedom - IVANA SPAGNA IN NATAŠA BEKVALAC

Janu smo v deželici na sončni strani Alp nadeli vzdevek 'latino lover', njegov temperament se odraža v pesmih, ženske ljubi, jih poveličuje, obožuje ... K nazivu je kajpak pripomogel tudi videz postavnega, visokega in pod morsko sonce preseljenega šarmerja, ki je očitno svojo ljubezen iskal tudi zunaj naših meja. Italijanska pevka, kraljica dance glasbe iz osemdesetih let, Ivana Spagna in Jan sta imela burno in intenzivno ljubezensko poglavje, ki se je bojda končalo zaradi razdalje ‒ daleč od oči, daleč od srca. Z razmerjem pa se je po nekaterih virih skoraj končalo tudi Ivanino življenje, saj je takrat poleg Jana izgubila še starše. Šok je bil prevelik, pevka je razmišljala o samomoru, vendar misli na srečo ni udejanila. Janov dober glas pa očitno seže tudi do Srbije, od koder prihaja lepotica Nataša Bekvalac, s katero sta posnela pesem Bela noč. Intenzivno, a kratkotrajno pa naj bi bilo njuno druženje predvsem v temnih nočeh.

Lepotice in misice - TARA ZUPANČIČ, TINA GABER

Seveda pa v šopku Janovih deklet prevladujejo uradno ali neuradno najlepše pod slovenskim soncem. Pa začnimo! Pred razmerjem s televizijsko voditeljico Taro Zupančič in po nekaterih informacijah tudi po njem je Janovo srce grela Tina Gaber, v katero naj bi bil pevec resnično zelo zaljubljen. Govorice o tem, da je Tina vanj malo manj, niso in niso ponehale in bili smo priča še eni končani romanci. Kot rečeno, ji je sledila nova in vsi smo upali, da je Jan v lepi Tari končno našel, kar je iskal, in da bomo priče poroki stoletja, kičasti družini in pravljici v Strunjanu. Pa smo se spet ušteli. Tara je našla novo ljubezen, Jan ostaja samski. Morda bo tolažbo poiskal med svojimi bivšimi kratkotrajnimi zvezami: z Mašo Medik, Karin Škufca, Nadiyo Bychkovo ..., še bolj verjetno pa je, da bo napisal nov hit in upal, da nekje obstaja prava ona. Tista, ki bo za vedno pristala v objemu iskrenega, ljubečega in strastnega Jana.

Tina Gaber

Značke: Jan Plestenjak