Jan Plestenjak koncert posvetil mami Dori

Jan Plestenjak koncert posvetil mami Dori (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lady
7. 11. 2018

Jan Plestenjak je prejšnji vikend na koncertu ob 25-letnici glasbenega ustvarjanja doživel enega najlepših večerov v svojem življenju. 

Seveda je k temu pripomogla tudi 12-tisočglava množica, ki je v en glas več kot dve uri prepevala njegove največje uspešnice. Večer, nabit s čustvi in obarvan z nostalgijo, pa se bo zagotovo vpisal tudi v zgodovino slovenske glasbe, saj je Jan po številu prodanih vstopnic v Areni Stožice postal rekorder med domačimi glasbenimi izvajalci. Kot prvi gost na skoraj tri ure dolgem koncertu se je Janu Plestenjaku na odru pridružil priznani kitarist Primož Grašič, ki ga je spremljal ob skladbi Moja ljubica, kmalu sta občinstvo na noge spravila poletna uspešnica Velik je ta svet in nastop s Challetom Salletom.

Ob skladbi Barka iz perja je Plestenjaka na klarinetu spremljal sošolec iz srednje šole Andrej Zupan. Presenečenje večera je bil krajši glasbeni nastop Lada Bizovičarja z uverturo v uspešnico Soba 102. Pred nastopom Nine Pušlar, ki je z Janom odpela skladbi Tebe imam in Punca, so Stožice preglasile nastop Modrijanov ter Jana Plestenjaka in v en glas prepevale En poljub kot tudi uspešnico Kok nam je luštn, ko so se Janu in Modrijanom na odru pridružili Poskočni muzikanti.

Jan je med nastop med vsakim premorom popestril s kakšno anekdoto iz svojega življenja, kako je bil v srednji šoli tarča zbadljivk, kakšni spomini ga vežejo na zgodnje otroštvo, ki ga je preživljal s svojim pokojnim očetom, poseben govor pa je pripravil za svojo mamo Doro, ki ga je po dolgem času spremljala s tribune za izbrane goste. Namreč, v zadnjih letih jo pestijo številne zdravstvene težave, zato Jan ni bil prepričan, ali se bo prelomnega trenutka svojega sina dejansko udeležila. Marsikomu se je orosilo oko, ko je priznal, da mu mama pomeni vse v življenju.

Čeprav je na odru preživel skoraj tri ure, se je Jan po koncertu odpeljal tudi v ljubljanski lokal Playa, kjer je bilo vse pripravljeno za zabavo. Jan je obleko zamenjal za bolj ležeren videz in črno čepico, vidno utrujen pa je namenil spominsko fotografijo vsaki oboževalki, ki ga je prišla pozdravit tudi od blizu. Ko smo ga vprašali, kakšni so občutki po koncertu, nam je namenil kratek in jedrnat odgovor: “Utrujen, ampak zadovoljen, več pa še ne vem. Moram prespati.”

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: Igor Zaplatil, Bruno Sedevčič