Jan Plestenjak: Moje muze so odprte oči in empatija!

Vir: Playboy
6. 5. 2016

Z Janom Plestenjakom, ki je konec marca praznoval svoj 43. rojstni dan, medtem pa se njegovi dosežki nizajo, kot da bi govorili o kakšni legendarni glasbeni starešini, so za revijo Playboy opravili zares poglobljen intervju.

Iz velikega intervjuja povzemamo nekaj Janovih bolj sočnih odgovorov, med katerimi je gotovo tudi odgovor na vprašanje, ali so ga za pisanje njegovih romantičnih pesmi navdihnile ženske iz njegovega življenja.

Takole je presenetil:

  • "Saj me niso. Do pesmi me pripelje življenje. Moja muza so odprte oči, empatija do situacij v življenju in drugih umetnosti. To me stimulira. Včasih poslušam kakšno pesem, ki me ponese in si jo potem zavrtim tudi tridesetkrat zapored, vse dokler me ne pripelje v ustvarjalno, skorajda meditativno stanje. Pri pisanju pesmi me je vedno vodilo življenje. Če mi recimo zdaj poveš neko svojo osebno zgodbo – mogoče imaš kakšno jebo, mogoče si zaljubljen, karkoli – in če se bom vživel in bom zgodbo začutil, bo morda to zame inspiracija, ker se me bo ravno tako dotaknila, kot če bi bila moja zgodba."

In ko je Playboyev novinar Darjo Hrib potem vendarle še podrezal, če vendarle niso v njegovem asortimanu pesmi, ki jih je posvetil kakšnemu dekletu, je Jan dodal:

  • "So, ampak jih je zelo malo. In če sem čisto iskren, niso niti med mojimi boljšimi skladbami."

Zanimivo, ni res?

Da je Jan trenutno v razmerju s Tino Gaber, smo na tem mestu že pisali, tole pa je o tem povedal za Playboy:

  • "Ja, s Tino se druživa. Je lepo. To je prvič, da povem, ampak moraš mi priseči, da to ne bo naslov. [smeh] Ker drugim medijem bi rekel, da jim ne dam odgovora za naslov. [smeh] Tina je super, ima super srček, ima lepo energijo. Verjamem, da z mano ni lahko biti, ta neprestani pritisk okolice. Mediji si včasih tudi kaj izmislijo, in če nisi vajen takšnega pritiska, lahko to jemlješ preveč resno. Jaz se takšnim zgodbicam smejim, moja družina se smeji, ker so tega vajeni, za koga drugega pa to ni hec."

Kdaj pa bo poroka in kdaj bo otrok, je bil neposreden tudi Playboy:

  • "Joj, nočem odnosa spreminjati v d. o. o. Ne mi s korporacijo uničevati družine, prosim, naj vsaj to pustijo pri miru. Vsaj tega naj ne zapacajo. Saj niti ne vem, kako mladi danes funkcionirajo v ljubezni, ker so cele dneve v službah in totalno preobremenjeni. Kdo skuha kosilo? Kdaj so skupaj? Oprosti, jaz sem pri tej tematiki blazno staromoden."

Hm, ampak če bi bil zares staromoden, bi verjetno že kar nekaj let imel družino?

  • "Bi imel, če bi razmišljal korporativno. Jaz pa hočem, da je otrok plod največje ljubezni, da so moja družina osebe, s katerimi delim srečo, uspeh, vse."

In samo še tole, za konec, preden vas povabimo, da si intervju v celoti preberete v reviji Playboy, namreč o tem, kako Jan vidi svojo osebno ljubezensko zgodovino, v kateri je kar mrgolelo lepotic:

  • "Res je bilo ogromno punc, ampak jaz na to nisem ponosen. Jaz se s tem ne hvalim. To je del mojega življenja, to je del mojih izkušenj, za ene stvari je bilo dobro, za druge slabo. Na koncu, po vseh teh puncah, tako ali tako spoznaš, da se le energetsko prazniš, da so to samo neki šusi droge, ki enkrat popustijo in je potem še veliko slabše."

Preberite več na Playboy.si