Jan Plestenjak: Mu je Obala obrnila hrbet?!

Včasih je Plestenjak 
koncerte razprodal s svojim 
koncertiranjem brez 
dodatnih gostov. Žal je 
očitno tudi on v tisti fazi, ko 
koncerta ne razproda več in 
vstopnice ne grejo za med, 
če ni ob njem še kakšnega 
priljubljenega slovenskega 
imena oz. hrvaškega 
izvajalca. (foto: Alpe, N.Divjak) Alpe, N.Divjak
Vir: Nova
2. 3. 2016

Eden od najbolj priljubljenih slovenskih izvajalcev Jan Plestenjak je na letošnjem Valentinovem koncertu v koprskem Disco Planetu Tuš doživel zelo hladen tuš od ljubiteljev svoje glasbe.

Jan in Tina sta preverjeno skupaj, a je njegova stara nova ljubezen na koprskem koncertu z žalostnim pogledom zrla na oder, kot bi čutila, da Jan ne more verjeti, da na slovenski obali njegova priljubljenost upada.
Včasih so postavne in modne lepotice romale na obalne koncerte Jana Plestenjaka. A očitno so se časi vsaj za zdaj spremenili. Tudi najbolj vroče in zagrete oboževalke na koprskem koncertu niso mogle verjeti, da je bil koprski Disco Planet Tuš na njegovem Valentinovem koncertu bolj prazen.

Koncert je bil najavljen za 21. uro, a se je začel krepko po eni uri zjutraj.

"Nezaslišano," nam je omenila marsikatera obiskovalka koncerta ter dodala, da je to popolno nespoštovanje oboževalcev ter ljubiteljev njegove glasbe. Vzroka za tako pozen začetek obalnega koncerta ni treba iskati, saj je bilo jasno, da sta tako Jan kot njegova glasbena ekipa profesionalnih glasbenikov čakala, da se vsaj nekaj ljudi nabere na koncertu. Pogled na prizorišče je bil skoraj neverjeten, saj je ob polnoči pa vse tam do ene zjutraj plesišče v samem disco Planetu Tuš samevalo. Ravno to plesišče, kjer se najbolj razgrete oboževalke in oboževalci naših in tujih glasbenikov skoraj tepejo za najboljši prostor pod odrom.

Čeprav je Plestenjak po zelo uspešnem in razprodanem koncertu le dan prej, 12. februarja, v mariborski dvorani Tabor, kjer glasbenih gostov ob njem ni manjkalo (Modrijani, Petar Grašo), na svoji Facebook strani naslednje jutro zapisal: "Dobro jutro Maribor ... bilo je res noro ... nepozabno! ... in čez nekaj ur ... dober večer Koper! Končno spet koncert na obali-doma," najverjetneje niti v sanjah ni pričakoval popolnega koprskega 'oboževalskega' poloma. Pevec je s svojo glasbeno zasedbo svoje delo na odru opravil profesionalno v svojem pop slogu. Vsekakor pa je bilo na njegovem obrazu opaziti, da mu ni vseeno ob pogledu na res malo obiskovalcev koncerta. Med tistimi nekaj sto obiskovalci seveda ni manjkala njegova aktualna ljubezen, manekenka Tina Gaber, bili so tudi glasbenik in menedžer Aleš Uranjek ter večna Janova prijatelja Patrick Vlačič in portoroški slikar Janez Suhadolčan – Suhi.

Slovenska obala je glasbeno specifična, saj bližina Italije res naredi svoje, a brez dlake na jeziku lahko zapišemo, da je Janu na nerazumljiv način v zadnjem obdobju čez noč obrnila hrbet.

■ Alojz Petrovčič

Značke: Jan Plestenjak