Jan Plestenjak: Na pogrebu lokala!

Jan v družbi prijatelja, 
akademskega slikarja Suhija, ni 
skrival bolečine, da je Portorož 
izgubil rokovski lokal z dušo. (foto: Slavko Franca) Slavko Franca
Vir: Nova
14. 11. 2016

Eden od najbolj oboževanih in priljubljenih slovenskih izvajalcev Jan Plestenjak, ki proste trenutke daleč od glasbenih obveznosti najraje preživlja v svoji strunjanski vili, ima na slovenski obali, natančneje v Portorožu, dva izbrana kraja oz. kotička, kamor zelo rad zahaja – kavarno Central Grand Hotela Portorož in unikaten bar Kanela na portoroški plaži za vse rokerske duše.

Pevec v družbi nekdanjega najemnika Dragana in Slavka France, enega najbolj vnetih oboževalcev slovite skupine Rolling Stones v Sloveniji.
Nepozabni trenutki lokala Kanela, kjer je spomin na nepozabne noči in koncerte ostal zapisan le v knjigi spominov.

Žal pa se je pred dnevi zgodilo nepričakovano – eden od Janovih priljubljenih kotičkov, bar Kanela, kamor so zahajali številni znani medijski obrazi in številni ljubitelji rok glasbe, je zaradi odredbe moral zapreti svoja vrata, saj so lokal zaradi neporavnanih poslovnih obveznosti do lastnika prostora, Okolja Piran, deložirali.

Največji oboževalci in prijatelji najemnika Dragana Sojiča, ki je kar 24 let vodil lokal z unikatno noto brez primesi modernizma in estetskih trendovskih posegov, ki so tako v modi, so se združili ter na simboličen način pripravili 'pogreb' lokala. Udeležil se ga je tudi Jan, ki je svoje prijatelje podpiral do zadnjega in sam kar ni mogel verjeti, da se bo pokop lokala realno zgodil. Pevec si je ob vsem vzel čas ter med samim dogodkom na zelo čustven način prelistal tudi knjigo spominov lokala, v katerem je tudi sam preživel veliko časa s svojimi obalnimi prijatelji. Ob pogledu iz njega na portoroški zaliv si je najverjetneje v mislih zapisal kakšno besedo oz. glasbeno noto, ki je nato preverjeno pristala v njegovi bogati glasbeni skrinji glasbenih hitov.

ALOJZ PETROVČIČ

Značke: Jan Plestenjak