Jan Plestenjak obožuje in spoštuje naravo

Jan Plestenjak obožuje in spoštuje naravo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
18. 6. 2017

Priljubljeni pevec Jan tudi med krajšimi premori, ko nima koncertov po Sloveniji, ne počiva. Izvedeli smo, da čas najraje izkoristi za pisanje novih pesmi ali pa za opremljanje oz. urejanje svojega doma v Strunjanu.

Pred dnevi je širšo javnost prek svoje strani na Facebooku z veseljem obvestil o novi pridobitvi pred njegovo vilo na Primorskem. Jan je zimzeleno okolico strunjanske vile obogatil s kar 300 let staro mogočno oljko ter to pospremil z besedami: "Danes je zame velik dan. 300 letnica je pri meni dobila novi dom.

oljka, hiša Jana Plestenjaka

Po nadvse zanimivi objavi ene od njegovih spletnih oboževalk, ki je zapisala: "Lepa oljka in verjamem, da v dobrih rokah. Ne vem zakaj, a se mi vedno znova poraja vprašanje, če imamo pravico to počet. 300 let! Lepo jo zalivaj in uživaj v njenem zavetju. Vse dobro obema," pa se je po dolgem času na komentar na svoji strani na Facebooku oglasil sam Jan.

Brez dlake na jeziku je zapisal: "Seveda nimamo pravice. Kot nimamo pravice ubijati živali in rastlin za hrano, kot nimamo pravice sekati dreves zato, da nam je pozimi toplo, nimamo pravice onesnaževati okolja s pranjem oblek in vožnjo z avtomobili, nimamo pravice izkoriščati otrok v Indiji in na Kitajskem, da imamo telefone, na katere si tole tipkamo, in da smo oblečeni v obleke, ki so zato cenejše ... in še in še in še ... Za prav vse, kar imamo v 'razvitem' svetu, je nekje žrtev. Obožujem naravo in jo spoštujem – žal pa tudi jaz vozim avto in uporabljam vse prej našteto. Če vaše življenje prav v ničemer ne škodi nikomur in ničemur, pa se vam globoko priklanjam (čeprav ste tole natipkali na telefon ali kompjuter, ki ga izdeluje ena od korporacij, ki zaradi boljšega profita onesnažuje okolje in izkorišča delovno silo). Vsekakor bom lepo skrbel za njo."