Jan Plestenjak odkrito o tem, da je bil na antidepresivih in povsem skurjen

Jan Plestenjak odkrito o tem, da je bil na antidepresivih in povsem skurjen (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
4. 3. 2021

Glasbenik Jan Plestenjak je v nedavnem intervjuju z Vesno Milek odkrito spregovoril tudi o svoje otroštvu, številnih boleznih in anksioznosti, ki ga je pripeljala tako daleč, da je bil tudi na antidepresivih.

"Imel sem ogromno bolezni. Najprej sem imel težave z očmi, kot tri letni deček. Še zdaj malo poškilim. /../ Pa hudo rano v možganih, po kateri sem imel epileptične napade. Bolezen je pustila rano na možganih in dokler se to ni pozdravilo, so bile borbe. Kot otrok sem imel epilepsijo, potem k sreči nikoli več.  

Saj vsak človek ima sto težav, zakaj bi jaz zdaj jamral. /.../ Mislim, da je veliko hujših stvari v življenju. In nimam nobene pravice jamrati in se revčka delati, ker imam eno zelo lepo življenje. Vse sem dal čez, anksioznost, tudi antidepresive sem jemal. Ker jaz sem prekurjen od 30 let šovbiznisa, odrov, stalno si ti izpostavljen, z imenom, s podobo, s svojo vsebino, si ti na udaru, ni nikogar vmes. In ko je to non stop, non stop se te ocenjuje, to zagotovo vplivna na nek stres.

In če si dovolj moder, in jaz se s tem ukvarjam, moraš iti čez to in vseeno ostati čustven, se ne zapreti. Jaz mislim, da vsaka rana, ki jo pusti življenje, da okus in barvo življenju. Ljudje, ki se tako zaprejo, da nobene rane ne dobijo, imajo morda tisto tiho bolečino, ki bolj boli kot zapeče rana."

Vir: msoseska.tv