Jan Plestenjak: Po 18 letih obudil stike z bivšo

Prvi korak po 18 
letih je naredil 
prav Jan in 
poklical Martino 
po telefonu. 
Snemanje 
videospota je 
potekalo več dni, 
a le na enem 
snemalnem dnevu 
je bila poleg tudi 
Martina.
 (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
13. 2. 2017

Martina Kajfež, ena od najuspešnejših slovenskih manekenk, se je po dolgem času pojavila v javnosti. Ekskluzivno smo se udeležili druženja nekdaj sanjskega parčka – Martine Kajfež in Jana Plestenjaka. Je najstniška ljubezen po dveh desetletjih ponovno vzplamtela?

Ko so ju spomladi opazili pri znanem briškem vinarju, so se v javnosti začela ugibanja, ali sta nekdanja manekenka in glasbenik obudila najstniško ljubezen.

Kot je znano, sta bila v devetdesetih letih prelep, skoraj sanjski par in v tistem obdobju je Martina zaslovela kot osrednji lik v videospotu Plestenjakove legendarne balade Ker te ljubim. Ko sta se razšla, je Novogoričanka uspešno manekensko kariero nadaljevala v italijanski modni prestolnici Milanu in se odtlej skoraj povsem umaknila iz javnega življenja.

Plestenjakova žena

Čeprav smo potihoma upali, da je v ozadju njunega srečanja in druženja morda le vnovični preskok iskrice zaljubljenosti, pa se je izkazalo, da to ne drži. Martina in Jan sta se namreč sestala le zaradi snemanja novega videospota za Plestenjakov singel Iz zadnje vrste, Martina pa je v njem odigrala Janovo soprogo.

Seveda pa je informacija, da bo Martina po dvajsetih letih nastopila v Janovem spotu, tokrat kot žena in mati njegove hčere, vseeno završala in z velikimi pričakovanji smo obiskali snemalni set. Družinski prizor, kako skupaj z njuno filmsko hčerko sedita na kavču, je deloval povsem naravno. Nič čudnega, saj bi bila takšna družina, če se najstniška ljubezen ne bi končala, prav mogoča. Martina je po vseh teh letih ohranila svežino, lepoto in žar, očitno pa tudi nezaupanje do medijev, saj v naši prisotnosti praktično ni spregovorila in se je, razen s fotografskim objektivom in kamero, izogibala vsem stikom in pogovorom.

Je bil pa zato toliko bolj zgovoren in sproščen Jan. Zaupal nam je, da je po 18 letih ponovno obudil prijateljstvo z Martino in jo kar dolgo prepričeval, da bi nastopila v njegovem spotu, saj se mu je zdel prizor družinskega življenja z njo najbolj resničen: ˝Poklical sem jo in imela sva dolg pogovor, kot bi vmes ne minilo toliko časa. Seveda so leta pustila pečat na najinih življenjih in najina komunikacija zato vsebuje nekaj simpatičnega cinizma. Vesel sem, da sva v lepem odnosu.˝

Martina premagala melanio

Danes prva dama ZDA Melania Trump je morala leta 1992 prvo mesto na lepotnem tekmovanju Obraz leta prepustiti prav Martini Kajfež. Resnici na ljubo se zdita njuni energiji podobni, podobno nenaklonjeni pa sta verjetno tudi medijem. Je pa Martina pred časom na družbenih omrežjih Melanio vzela v bran, češ, zakaj Slovenci nismo ponosni, da imamo prvo damo Amerike in zakaj znamo vendar le pljuvati.

Videospot bo na ogled že v teh  dneh, prav gotovo pa bo požel  veliko zanimanja. Na sliki je  tudi Janova in Martinina  filmska hči.

Jan na dnu neba

Že četrti singel Iz zadnje vrste z Janovega albuma Dvigni krila govori o vsiljenem vrednostnem sistemu, kdo je frajer, kdo uspešen. In kdo je po njegovem mnenju v življenju resnično uspešen?

˝Pravzaprav je najbolj uspešen tisti, ki je srečen in izpolnjen skozi to, da nima nekih kariernih ciljev, ampak je stabilen v svojem krogu ljudi, ki jih ima rad. "Prelep družinski prizor na setu v režiji Predraga Rajčiča – Perice zbudi vprašanje, ali je priljubljen glasbenik že našel svojo boljšo polovico, s katero bi si zaželel družine? Kljub številnim realnim in potencialnim partnericam, zadnji med njimi sta bili voditeljica Tara Zupančič in manekenka Tina Gaber, je Jan trenutno sam. Pravi pa: ˝Ko prideš na vrh hriba, si šele na dnu neba. Imeti otroka z osebo, ki jo ljubiš, je tisto, kar ti da krila, da zares poletiš.˝

S.B.H.