Jan Plestenjak podpira brata Domna

Jan Plestenjak podpira brata Domna (foto: Robi Krumpak) Robi Krumpak
Vir: Lady
20. 4. 2018

Marsikdo se je pred dnevi obrnil in začudeno pogledal, ko je sredi nakupovalnega središča zagledal Jana Plestenjaka. Pevec namreč pravi, da že leta ni bil v trgovini, saj se množicam raje izogne. Tokrat je bilo drugače, saj je bil tam zaradi brata Domna.

Domen Slana je priznan umetnik, ki se je lotil nove ustvarjalne zgodbe. "Predmeti, ki sem jih vkomponiral v svoje stole, v sebi nosijo neke zgodbe, nešteto usod, ki jih tudi jaz ne poznam. Tem predmetom, ki bi bili sicer obsojeni na propad, sem dal neko novo življenje, da se njihove zgodbe lahko nadaljujejo," je o razstavi svojih umetniških stolov v Cityparku povedal akademski slikar, kipar in oblikovalec Domen Slana.

Njegove skulpture so popolnoma na novo zaživele v največjem nakupovalnem središču v Sloveniji, ki je znova dokazalo, da ni le nakupovalno središče, ampak da pod eno streho združuje prostor za druženje, zabavo, sprostitev in nepozabna doživetja. "To, da so iz predmetov, ki bi jih sicer v večini primerov zavrgli, nastale take umetnine, se me je res dotaknilo. Ponosen sem, da gostimo del njegove umetniške zakladnice, in vse vljudno vabim, da si te edinstvene stole tudi sami ogledajo," je povedal Toni Pugelj, direktor Cityparka.

Odprtje je s svojim nastopom ovekovečil vrhunski mladi violinist Nikola Pajanović, brata Domna pa je prišel podpret tudi Jan Plestenjak, ki je ob tem povedal: "Všeč mi je, da ga navdihujejo stari predmeti, ki jih spremeni v nove, funkcionalne kose. To se mi zdi res fenomenalno."

Foto: Robi Krumpak