Jan Plestenjak: Prelevil se je v župnika

Jan Plestenjak: Prelevil se je v župnika (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
7. 2. 2016

Eden najuspešnejših slovenskih glasbenikov Jan Plestenjak je po napovedi trinajstega studijskega albuma oboževalce nagradil s še eno poslastico: novo čutno balado Prelepa za poraz.

Njegovi navdušenci so singel že sprejeli z odprtimi rokami, saj na njem Jan opeva vsakodnevno zgodbo posameznika, ki si želi spremembo, a zanjo ne najde poguma. No, da pa bo presenečenje zares takšno, kot je treba, je večni lomilec ženskih src za pesem pripravil še videospot – ta pa bo nedvomno razveselil marsikaterega gledalca nadaljevanke Usodno vino, saj so v videu tudi inserti iz omenjene serije.

In tako nas je zanimalo, kakšno piko na i je imel režiser videospota Perica Raj, v mislih: "Jan bo v videospotu igral župnika, ki bo vodil obred med akterjema Usodnega vina, Nino in Martinom. V svojo vlogo se je izredno poglobil ter se natančno pripravil na potek poročnega obreda. Klical je celo na radio Ognjišče!"

Ali se bo priljubljen serijski parček zares poročil, pa ostaja velika uganka. "V videospotu ne izvemo, ali se igralca poročita, saj bo za to treba počakati na nove epizode," je še skrivnostno dodal Perica in nas pustil v nestrpnem pričakovanju druge sezone serije, ki se spomladi vrača na televizijske zaslone. Ob posebni priložnosti izida je potekala tudi prireditev, saj je bil za produkcijsko hišo Mediaspot to jubilejni 100. videospot. Na njej pa seveda ni manjkal niti Jan: "Tudi on je proslavil z nami in svečano razrezal torto. Lahko pa še povem, da smo se zaradi hudega mraza pogreli kar zunaj!"

NEJA DROZG

Značke: Jan Plestenjak