Jan Plestenjak presenetil z nakupom blagovnih znamk Mure, našega nekoč slovitega tekstilnega giganta

Jan Plestenjak presenetil z nakupom blagovnih znamk Mure, našega nekoč slovitega tekstilnega giganta (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
13. 10. 2020

Po poročanju Financ je postal novi lastnik blagovne znamke Mura.

Kot poroča isti vir, je za tri blagovne znamke »MURA«, e.mura in Mura plačal 3.300 evrov. Sicer so se za nakup potegovala tri podjetja, največ pa je ponudilo prav njegovo podjetje Talent-Planet.

Za spletno izdajo Financ je pevec dejal: "V resnici sem to kupil malo za hec. Ko sem videl, da je naprodaj taka znamka, kot je Mura, ki ima toliko zgodovine, sem si rekel, da bi rad, da to ostane v slovenskih rokah. Ponosen sem, da mi je nakup uspel." Dodal je še, da z Murno nima posebnega namena, prav tako nima namena vstopiti v tekstilno industrijo ali znamke preprodati naprej. 

Jan je ob tem na svojem Instagramu iskreno zapisal: "Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila vcasih ponos slovenske tekstilne industrije. Mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dušo za to znamko. Tudi če ostane obešena v mojem studiu, med zlatimi in platinastimi ploščami...ostala bo v Sloveniji...morda pa nekoč spet dvigne svoja krila...s spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo ustvarili!"