Jan Plestenjak: Prestavil rojstnodnevno žurko

Jan Plestenjak: Prestavil rojstnodnevno žurko (foto: Primož Predalič, Matej Kos, arhiv Nove) Primož Predalič, Matej Kos, arhiv Nove
Vir: Nova
4. 4. 2016

Jan bo tik pred velikonočnim ponedeljkom praznoval 43. rojstni dan. Vsako leto je njegovo praznovanje še toliko bolj pestro, saj ga pospremi ne samo bogato obložena velikonočna miza, na kateri ne manjkajo pisanke, ampak tudi prav posebno slavje.

To bo letos prestavljeno – vsaj delno in vsaj kar se tiče prijateljev. Jan ima namreč to navado, da na rojstnodnevno druženje vedno povabi prijatelje. Ampak tokrat, kot smo izvedeli, se vsi ne bodo mogli odzvati vabilu. Po koncertu, ki ga je imel v petek v Planetu Tuš v Celju, niso mogli praznovati, zato se je glasbenik odločil, da bo slavje prestavil kar za dober teden. Ne bo pa ga prestavil za družino. Jan sicer iz rojstnega dne ne dela velikega pompa. Raje se skrije v kakšni vaški gostilni, kjer prijatelje razvaja z dobro hrano. Teh pa na Obali zagotovo ne manjka.

Z MAMO IN BRATOM

Jan je zelo povezan z družino, predvsem z mamo Doro in polbratom, slikarjem in umetnikom Domnom. Manjkala pa ne bo niti njegova ljubezen, lepotica Tina Gaber. Kot smo izvedeli, bosta veliko noč in s tem tudi njegov osebni praznik zaljubljenca preživela na Obali. Jan družino za rojstni dan namreč navadno odpelje na kakšno kosilo. Izvedeli pa smo tudi, da njegova Tina že pridno išče recepte v prav posebnih kuharskih skupinah, ki so na Facebooku. Lepotička je namreč že nekaj časa članica posebne veganske skupine in tam receptov za slastne veganske torte ne manjka. Njena prijateljica nam je zaupala, da Tina že tri leta prehranjevalne navade gradi na veganski osnovi. Ne je mesa in mlečnih izdelkov, skratka, ne je hrane, ki je živalskega izvora. Tako prispeva svoj delež k izključitvi vseh oblik (kolikor je seveda to mogoče) krutosti in izkoriščanja živali za hrano, obleke in druge namene. "Tina ubira predvsem nov način življenja, ne zgolj prehranjevanja," nam je še zaupala njena prijateljica. In res, Tina je že našla nekaj receptov veganskih tortic in tako se bo Jan lahko posladkal s prav posebno sladico. 

S čim ga bo razvajala?

  • Verjetno pa Tina Janu ne bo spekla le torte, ampak ga bo presenetila še s kakšnim darilcem. Kot nam je znano, Jan zelo rad razveseljuje izbranko s prav posebnimi presenečenji. Ni sicer moški, ki bi ženske kupoval ali zasipal z darili, ampak izbere prav posebne priložnosti, da jim izkaže svojo naklonjenost. Na Tinini roki se tako sveti tudi ura Breitling, ki jo je dobila od Jana, in poznavalci te znamke vedo, da so vredne več tisoč evrov.

Zanimiv datum

  • 27. marca so se rodili številni umetniki in gospodarstveniki, med drugim nemški pisatelj Heinrich Mann (1871), angleški industrialec Henry Royce (1863), slovenski pisatelj Franc Rozman Stane (1911), gledališki režiser Žarko Petan (1929) in francoska filmska igralka Maria Schneider (1952). Na ta dan pa je tudi svetovni dan gledališča.

MIMA