Jan Plestenjak: Unikatna strunjanska energija

Jan Plestenjak: Unikatna strunjanska energija (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lea
12. 3. 2017

Eden od najpriljubljenejših slovenskih pevcev Jan Plestenjak, ki kot za stavo pozimi polni koncertne dvorane po Sloveniji, ne miruje.

Množice razgretih oboževalk so ga pripravljene čakati ure in ure, samo da lahko potem sproščeno uživajo na njegovem koncertu, ki je po mnenju številnih glasbenikov vedno profesionalno izpeljan od začetka do konca. Pevec o zasebnosti molči, saj se mu je težko skriti in ga prej ko slej ujamejo z novo ljubeznijo.

Za revijo Story je v zadnjem pogovoru razkril, da je znova samski ter da se zadnja ljubezen ni obnesla: "Trenutno sem spet samski. Kaj pa vem, morda sem malo starokopiten in me moti, da počasi postajamo uniseks. Mislim, da ima vsak spol svoje značilnosti in da se prav zaradi te drugačnosti tako lepo dopolnjujeta."

Jan je v prostem zimskem času najraje v Strunjanu. Izvedeli smo, da se veliko sprehaja ob morju ali med strunjanskimi hribi ter tako nabira kondicijo, saj že nestrpno pričakuje novo motoristično sezono, ki je pred vrati. Takrat se bo s svojim luksuznim motorjem spet brezskrbno odpravil kam na turo – sam ali v družbi.

Kot zanimivost dodajmo, da je ena od najljubših Janovih sprehajalnih točk le korak od njegovega doma – od strunjanske cerkve pa vse do križa, kjer ga večina sprehajalcev in športno aktivnih ljudi opazi samega ali v družbi kakšnega dekleta.

Kot nam je zaupal eden od Janovih bližnjih prijateljev, je pevcu tisti kraj ljub zaradi res prelepega pogleda na morje in posebne pozitivne energije, ki jo oddaja tisti del slovenske obale. Tako smo končno dobili odgovor na to, kje pevec nahrani svojo romantično glasbeno dušo in je za koncerte vedno poln 'žurerske' energije.