Jan Plestenjak: Ura za 4.000 evrov!

Vir: Nova
30. 6. 2009

Moški običajno nimajo veliko nakita, a Jan je tudi tu izjema. Že dolgo nosi neobičajen prstan, verižico in po novem tudi vpadljivo uro.

Jan slovi po svojem dodelanem imidžu in očitno k temu sodi tudi prestižna ura znamke Cartier. Pozanimali smo se in izvedeli, da je Jan za uro tipa Santos odštel približno štiri tisoč evrov, če je seveda ni dobil za darilo. Kakorkoli, ura je lepa in ustreza tudi opisu, kdo naj bi bil njen tipičen kupec.

Poznavalec sveta najbolj prestižnih in priznanih ur Bojan Levič iz Kronomedie je pojasnil: »Za Cartier, tudi za omenjenega Santosa, se odločajo predvsem ljudje, ki imajo radi Cartierjevo podobo izdelovalca nakita oziroma njegovo vrhunsko oblikovanje, manjkrat pa je to izbira ljubiteljev urarske mehanike. Ti imajo raje druge, bolj 'urarske' in manj 'nakitne' znamke. Santosa 100 so začeli izdelovati leta 2004 ob stoletnici prvega modela Santos. Tistega, ki ga nosi Jan Plestenjak, poganja avtomatski mehanizem, ki ga Cartier nabavlja pri izdelovalcu mehanizmov ETA in potem malo dodela – ni torej 'čisto pravi' Cartierjev.«

Nina Keder