Jan Plestenjak v družbi Učiteljic

Jan Plestenjak vedno znova dokazuje, da je eden redkih glasbenikov v Sloveniji, ki imajo tolikšno podporo publike.
Foto: Tine Gornik (foto: Miša Mihaela Margan) Miša Mihaela Margan
28. 2. 2017

V Karnevalski dvorani na Ptuju smo lahko bili priča že številnim koncertom na katerih so nastopili domači in tuji izvajalci. Največ odziva je ta teden požela skupina Dubioza Kolektiv, ki so pripravili neverjeten spektakel. Seveda pa niso nič kaj zaostajali za njimi tudi Lana Jurčevič in Nina Pušlar.

Ptujska dvorana je pokala po šivih. Foto: Tine Gornik
Jan ima na Ptuj samo lepe spomine. Foto: Tine Gornik
Na odru so nastopile tudi Učiteljice, ki so prišle naravnost iz Beograda. Foto: Tine Gornik
Ana Vurcer je na Ptuju domačinka. Foto: Tine Gornik
Učiteljice znajo vedno razgreti občinstvo. Foto: Tine Gornik

Petkov popoldan je minil v družbi predstavice za otroke Maša in Medved ter Romane Kranjčan, ki je nastopila v družbi plesne šole.

Za večerni del pa so poskrbele simpatične Učiteljice, ki so prišle naravnost iz Beograda. Zapeljiva ženska zasedba Učiteljic je v rekordno kratkem času osvojila dežele nekdanje Jugoslavije. Prah za tremi dekleti se je začel dvigovati, ko so se pojavile ob Jasminu Stavrosu, Nedi Ukraden in Severini. V skupini je tudi domačinka Ana Vurcer, ki prihaja s Ptuja ter Hrvatici Mateja in Silvija. Tudi v Karnevalski dvorani na Ptuju so s svojim glasom in stasom očarali zbrano publiko.

Jan je v Karnevalski dvorani skupaj s svojim bendom pripravil odličen konecrt, ki se ga bodo vse pustne maske še dolgo spominjale."Na Ptuj imam izjemne spomine. Spominjam se, da sem imel enega svojih prvih koncertov na Ptuju davnega leta 1993. Vmes smo enkrat v šotoru naredili tudi rekord Kurentovanja," nam je svoje spomine zaupal Jan Plestenjak.